PARA-EQUESTRIAN – OP DE CPEDI*** VAN WAREGEM EINDIGDE HET BELGISCH TEAM KNAP TWEEDE

Gepost op 25 Apr. 2018

Het jaarlijkse CPEDI*** in Waregem vond voor de 21e keer plaats tijdens het weekend van 20 tot en met 22 april. Voor deze editie vaardigde ons land een recordaantal van 9 ruiters af. Eveline Van Looveren (Parantee-Psylos, Quadrille, Graad 1), José Lorquet (Ligue Handisport Francophone, Quadrille, Graad 2), Barbara Minneci (Ligue Handisport Francophone, Quadrille Graad 3), Manon Claeys (Parantee-Psylos, Graad 4), Arthur Dieusaert (Parantee-Psylos, Graad 5), Diana Bottger (Ligue Handisport Francophone, Quadrille, Graad 3), Michèle George (Ligue Handisport Francophone, Quadrille, Graad 5), Kevin Van Ham (Parantee-Psylos, Graad 5) en Ciska Vermeulen (Parantee-Psylos, Quadrille, Graad 5)

Het toernooi begon met de teamproef op vrijdag, gevolgd door de individuele proeven op dag twee en eindigde zondag met de freestyle.

België greep meteen het zilver bij de teamproef met een totaal van 420,369% wat een verbetering is van het resultaat van vorig jaar (416,480%). Zo heeft het enkel Denemarken moeten laten voorgaan, Frankrijk nam het brons mee naar huis.

Na de teamproef veroverde België, net zoals vorig jaar, vier medailles in de individuele proeven op zaterdag. Eveline Van Looveren behaalde samen met haar paard Feleva een vierde plaats in Graad 1 met een score van maar liefst 71,036%.  José Lorquet eindigde in Graad 2 met zijn paard Fidelgo Van Het Hagehof op een vijfde plaats met een score van 66,441%.  En in Graad 3 kon Barbara Minneci met Stuart een tweede plaats in de wacht slepen met 70,471%. Manon Claeys, in Graad 4, behaalde de tweede plaats met haar paard San Dior met een score van 72,244% en ook een derde plaats met haar paard Fado, hier met een score van 71,929%. Tot slot in graad 5 behaalde Michèle George een derde plaats met haar paard Fusion OLD met een score van 69,262 % en ook een vijfde plaats met Designer’s Girl met een score van 67,595 %, Ciska Vermeulen werd vierde met haar paard Rohmeo en een score van 68,286 %, Kevin Van Ham werd zesde met zijn paard Eros van ons Heem en een score van 67,071 % en Arthur Dieusaert behaalde een zevende plaats met zijn paard Julius Unlimited met een score van 66,833 %.

De freestyle proef vond plaats op zondag, alle ruiters namen deel en één zilveren en drie bronzen medailles werden in de wacht gesleept. De ruiters die bij de jury in het oog sprongen met hun kür waren Michèle George en haar paard Fusion OLD, met een score van 72,950 % goed voor een tweede plaats, goed voor een derde plaats waren Ciska Vermeulen en haar paard Rohmeo met een score van 71,875 %, Manon Claeys met haar paard San Dior en een score van 68,875 % en Barbara Minneci en haar paard Stuart met een score van 74,000 %.