Para-Equestrian – Onze ruiters hebben geschitterd in Waregem

Gepost op 02 mei. 2019

Het CPEDI* van Waregem was onze landgenoten gunstig. Met een totaal van 425 punten eindigde onze ploeg op de derde plaats van de Nations Cup, op de hielen van het duo dat aan de top stond  Denemarken als eerste en Groot-Brittanië als tweede.  Meerdere Belgische ruiters stonden op het podium van de verschillende proeven.  Een speciale vermelding voor Manon Claeys (Graad IV) die gouden medaillewinnaar werd op de Individual Test. Ze eindigde ook eerste van de Team Test en sloopte de zilveren medaille in de wacht op de Freestyle Test.  

De internationale competitie ging van start op vrijdag 26 april met de Team Tests.  Deze competitie (zonder medailles maar van groot belang voor het klassement per ploeg) gaf aan België de kans zich te tonen.

Manon Claeys, met San Dior, stond buiten kijf in Graad IV en behaalde een mooie score van 73,625%.  Ciska Vermeulen en Ulricke Dekeyzer eindigden respectievelijk tweede (71.605%) en derde (71.442%) in Graad V.

Tijdens de Individuals Test (proef met medaille) van zaterdag zette Manon Claeys opnieuw een mooie prestatie neer. Met een eindscore van 73.659% veroverde zij de gouden medaille in Graad IV.

In Graad V behaalde Ulricke Dekeyzer, met Cleverboy van d'Abelendre, de zilveren medaille met 69.476%.  Zij werd op de voet gevolgd door onze landgenote Ciska Vermeulen op Rohmeo die derde eindigde met een score van 69.381.  Kevin Van Ham eindigde onderaan het podium. 

In Graad III was België opnieuw op het podium vertegenwoordigd door Diana Bottger, met Zario R, die een mooie derde plaats behaalde met 69.147%.

He landenklassement, gebaseerd op een optelling van de nationale scores in Team en Individual Tests, werd gewonnen door Groot-Brittanië met een totaal van 427,288, van nabij gevolgd door Zweden met 425,944.  België grijpt met een derde plaats (425,830) nipt naast de zilveren medaille .   

De laatste dag van de wedstrijd werd gewijd aan de Freestyle Test . De 7 beste ruiters in elke categorie van handicap mochten hier aantreden.

Manon Claeys (Graad IV) en Ciska Vermeulen (Graad V) eindigden beiden op de tweede plaats van hun wedstrijd en bezorgden hierdoor nog twee bijkomende zilveren medailles aan België.