PARA-EQUESTRIAN – Het Belgisch team behaalt maar liefst drie gouden medailles op de CPEDI*** van Überherrn

Gepost op 11 Jul. 2017

Afgelopen weekend, van 7 tot 9 juli, vond de CPEDI*** na jaarlijkse traditie plaats in het Duitse Überherrn. Een delegatie van vier Belgische ruiters zakte af naar Duitsland: Barbara Minecci (Ligue Handisport Francophone, Graad 3), Manon Claeys (Parantee-Psylos, Graad 4), Arthur Dieusaert (Parantee-Psylos, Graad 5) en Michèle George (Ligue Handisport Francophone, Graad 5).

Het toernooi begon met de Team Tests op vrijdag, gevolgd door de individuele proeven de tweede dag. Op zondag werd het toernooi afgesloten met de kür.

Uit de Team Tests bleek de goede vorm van de Belgen al. Barbara Minecci behaalde samen met haar nieuw paard Stuart een eerste plaats in Graad 3 met een mooie score van 70.147%. Ook Michèle George eindigde op de eerste plaats met haar paard Fusion Old met eveneens een zeer fraaie score van 70.271%. Arthur Dieusaert in Graad 5 en Manon Claeys in Graad 4 vielen beiden net naast het podium.

De individuele proeven hebben de Belgen ook met glans doorstaan. Arthur Dieusaert bemachtigde met Julius Unlimited de eerste plaats met 68.294%. Manon Claeys in Graad 4 en Barbara Minecci in Graad 3 sleepten een zeer verdiende tweede plaats in de wacht.

In het landenklassement behaalde ons land, net als op de CPEDI*** van Waregem in april 2017, een mooie tweede plaats met een totaal van 482,741%. De eerste plaats ging naar Duitsland, Frankrijk vervolledigde het podium.

Op de slotdag namen de ruiters, met uitzondering van Michèle George, deel aan de Freestyle proef. Manon Claeys en Arthur Dieusart bezorgden ons land elk een gouden medaille. Ook Barbara Minecci zette een puike prestatie neer, zij greep net naast een medaille.

Dit zeer geslaagde weekend, met maar liefst drie gouden medailles voor ons land, is veelbelovend voor het Europees Kampioenschap, dat zich afspeelt van 22 tot 27 augustus in Goteborg.