Over exact één jaar beginnen de Paralympische Spelen in Parijs!

Gepost op 28 Aug. 2023

Deze maandag 28 augustus 2023 is een nieuwe stap op weg naar de Paralympische Spelen van Parijs 2024 (28 augustus t.e.m. 8 september 2024). Over exact één jaar zullen de atleten van Paralympic Team Belgium paraderen op de Champs Elysées voor de openingsceremonie van de Spelen, vooraleer ze ons tien dagen lang in vervoering zullen brengen op de prachtige sites die het organisatiecomité heeft beloofd. 

Hoewel de weg naar de Franse hoofdstad nog lang is en heel wat verrassingen in petto heeft, was de zomer van 2023 vanuit sportief oogpunt toch erg belangrijk voor verschillende disciplines. Vorig jaar waren de Belgische G-dressuurruiters de eerste die een ticket voor de Spelen bemachtigden. Sindsdien hebben ook andere atleten zich onderscheiden.

Olek Kazimirowski, Managing Director van het Belgian Paralympic Committee (BPC) en Chef de Mission voor de Spelen van Parijs: "Ik wil alle atleten die deze zomer in actie kwamen feliciteren met hun uitstekende prestaties. Ons land heeft nu één ticket in het G-boogschieten en vier in de G-atletiek, bovenop de vier plaatsen die onze ruiters eerder al bemachtigden. We moeten ook de schitterende prestaties van onze wielrenners in Glasgow prijzen, waardoor België 7e staat op de Paralympische ranglijst. En Man-Kei To kent een fantastisch seizoen in het G-badminton, waardoor ze voorlopig helemaal bovenaan staat in de 'Race to Paris' en 2e op de wereldranglijst.
Ook al zijn er geen rechtstreekse tickets voor de Spelen aan verbonden, toch wil ik ook de zeer goede tijden van onze zwemmers op het wereldkampioenschap in Manchester en de Europese medaille van Francis Rombouts in het boccia onderstrepen. En over enkele dagen steken onze tafeltennissers het Kanaal over om deel te nemen aan het Europees kampioenschap en waardevolle punten te sprokkelen voor de Paralympische rangschikking.”

Alle Belgische atleten zullen de komende maanden ongetwijfeld hard blijven werken om zich op de vele komende evenementen te laten opmerken. Of het nu gaat om het opklimmen op de ranglijst, het veiligstellen van een paralympisch ticket voor België in de kwalificatietoernooien of het voldoen aan de selectiecriteria, de leden van Paralympic Team Belgium hebben een overvloed aan ambitie om te schitteren in de competities.

 

Beleef zelf de Spelen en kom naar Parijs om Paralympic Team Belgium aan te moedigen

Niet alleen de atleten hebben belangrijke afspraken op weg naar de Spelen. De wereldwijde ticketverkoop gaat van start op 9 oktober, met 2,8 miljoen van de 3,4 miljoen tickets die beschikbaar zullen zijn voor het grote publiek volgens het principe "First come, first served". We hopen natuurlijk dat veel fans van Paralympic Team Belgium naar Parijs zullen afzakken om de Belgische delegatie te steunen in haar tocht naar medailles en om de prestaties van de atleten te vieren!

"De Paralympische Spelen zijn slechts een paar uur van onze deuren verwijderd, dat is echt uniek", zegt Marc Vergauwen, voorzitter van het BPC. "Dit is een buitengewone kans voor supporters om de Spelen mee te maken. Ik heb er alle vertrouwen in dat onze atleten ons de kans zullen geven om te feesten en om allemaal samen een evenement te beleven dat uitzonderlijk belooft te worden. We werken momenteel aan een project om de supporters, partners en vrienden van onze Beweging een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Meer kan ik er op dit moment nog niet over zeggen, maar weet dat het absoluut de moeite waard zal zijn!”

Ben je nieuwsgierig? Volg dan zeker @paralympicteambelgium op de sociale media en surf regelmatig naar onze website paralympic.be om volledig op de hoogte te blijven.