Op het EK Goalbal nemen de Belgian Bulls het in hun kwartfinale op tegen Duitsland.

Gepost op 09 Nov. 2021

Met een derde plaats in hun poule, is Duitsland de volgende tegenstander van de Bulls op het Europees Kampioenschap Goalbal 2021 (Samsun, Turkije).

Ingedeeld in poule B, kenden de Bulls een moeizame groepsfase met 2 overwinningen, maar ook 2 nederlagen. Hoewel Spanje de op papier zwakste tegenstander was van de groep, en de ruime overwinning niet onverwacht was, hebben de Bulls ook een enorm goede prestatie geleverd door Litouwen te verslaan, 1e op de wereldranglijst en medaillewinnaar op de Paralympische Spelen van Tokyo 2020. Helaas konden de Bulls geen oplossing vinden tegen Oekraïne, oppermachtig in hun verdediging, en verloren ze met redelijk zware cijfers tegen Rusland, een op papier zwakkere tegenstander.

Met deze gemengde resultaten worden de Belgian Bulls alsnog 3e in hun poule. Om de halve finales te bereiken, en te blijven geloven in hun medaillekansen, moeten ze het opnemen tegen het geduchte Duitse team op woensdag 10 november om 14u00 (Belgische tijd). In Tokio verloren onze Belgen helaas van deze “Duitse reuzen”. Zullen ze deze keer echter wel de inspiratie en creativiteit vinden om de volgende ronde te bereiken?

Het antwoord kunnen we op woensdag 10 november hieronder live volgen vanaf 14u00:

Update: 

Jammer genoeg slaagden onze Belgische stieren er niet in voorbij het Duitse obstakel te geraken dat hen in de weg stond. Zij zullen dus voor de ereplaatsen moeten spelen.