Olek Kazimirowski zal Paralympic Team Belgium leiden op de Spelen van Parijs

Gepost op 25 Oct. 2022

Het Bestuursorgaan van het Belgian Paralympic Committee heeft Olek Kazimirowski aangeduid als Chef de Mission (delegatieleider) voor de Paralympische Spelen van Parijs, die plaatsvinden van 28 augustus tot 8 september 2024. Dit zullen voor de Managing Director van BPC reeds zijn 5e Spelen zijn aan het hoofd van Paralympic Team Belgium.

« Ik ben vereerd en erkentelijk dat het Bestuursorgaan van BPC opnieuw het vertrouwen toont om de atleten van Paralympic Team Belgium te begeleiden en te ondersteunen tijdens de Spelen, die opnieuw uitzonderlijk beloven te worden », aldus Olek Kazimirowski kort na zijn benoeming. De Managing Director van BPC zal de Belgische delegatie leiden tijdens de Paralympische Spelen, en dit reeds voor de 5e opeenvolgende keer, de 3e keer tijdens de Zomerspelen.

De rol van de Chef de Mission bestaat erin de delegatie te leiden en ervoor te zorgen dat elk delegatielid, waaronder uiteraard de atleten, maar ook de stafleden, zich in de best mogelijke condities bevinden, waardoor er optimaal gepresteerd kan worden. Deze functie staat synoniem voor verantwoordelijkheid en het beschermen van de integriteit van elk delegatielid en de atleten, alsmede van hun prestaties. De Chef de Mission is eveneens bijvoorbeeld het aanspreekpunt voor het organisatiecomité ter plaatse (POCOG), de delegaties van andere landen en de pers.

De Spelen vinden plaats in de Franse hoofdstad waardoor ze, vanwege de nabijheid met België, een heel bijzondere ervaring beloven te worden. « We willen uiteraard profiteren van de nabijheid van Parijs om onze zichtbaarheid en impact van de resultaten van onze atleten een boost te geven, om zo de Belgische samenleving te inspireren. Dit gaat onvermijdelijk gepaard met een nauwe samenwerking met onze partners, de overheid, de pers, en uiteraard de supporters van Paralympic Team Belgium », vervolgt Olek Kazimirowski.

En, hoewel de precieze ambities van de Belgische delegatie nog niet vastliggen, is de leidraad toch reeds heel duidelijk voor alle betrokken sportieve actoren: « Het is vanzelfsprekend dat wij in Parijs aanwezig zullen zijn met grote sportieve ambities. Onze twee G-sportfederaties (G-Sport Vlaanderen en de Ligue Handisport Francophone), alsook Sport Vlaanderen en ADEPS, stellen alles in het werk om onze atleten in de best mogelijke omstandigheden te selecteren en klaar te stomen voor deze niet te missen afspraak. We zullen zeker hoger mikken dan de hoogste toppen die we reeds hebben bereikt tijdens voorgaande edities », besluit de Chef de Mission.

Meer informatie over de Paralympische Spelen van Parijs 2024