Niels Verschaeren pakt opnieuw WK-brons op de kilometer

Gepost op 23 Mar. 2024

Op het wereldkampioenschap G-baanwielrennen in Rio de Janeiro (Brazilië) heeft Niels Verschaeren brons behaald in de kilometer tijdrit. Het is zijn tweede WK-medaille, hij herhaalde zijn prestatie van in Glasgow vorig jaar. “Ik ben opgelucht.”

Niels Verschaeren kwam op zaterdag in actie op zijn beste nummer: de kilometer tijdrit, een nummer waarin hij vorig jaar brons behaalde tijdens het super-WK in Glasgow. Verschaeren kwalificeerde zich met de vierde tijd (1:05.124) voor de finale, waarin hij uiteindelijk het brons naar zich toe trok in 1:04.980.

“Ik ben opgelucht”, zegt Niels na zijn prestatie. “Ik kwam met torenhoge ambities naar hier. In Glasgow haalde ik het podium, en dan wil ik dat uiteraard opnieuw realiseren, maar evident is het niet. Mijn tijden op training waren beter dan ooit, maar tijdens de kwalificaties was ik vierde. Een nieuwe Thai zette hier meteen een geweldige tijd neer.”

Niels liet zich echter niet van de wijs brengen en vertrouwde op zijn goede voorbereiding. “Ik sprak mezelf moed in: de finale is een nieuwe wedstrijd. We staken ook een tandje bij, zodat ik meer snelheid kon maken in de tweede ronde.” Twee factoren die ’s avonds, naast geweldige benen het verschil maakten. “Ik ben trots dat ik voor het eerst sneller kon rijden in de finale dan in de kwalificatie, normaal heb ik wat verval. Maar ik voelde mij echt nog goed en had nog overschot.”

Verschaeren verzilverde hiermee zijn eerste van twee doelen waarnaar hij dit jaar toewerkt. De tweede piek hoopt hij in Parijs te leggen, tijdens de Paralympische Spelen. “Ik hoop uiteraard dat ik naar de Spelen kan, daar heb ik mijn jaar op ingedeeld en ik wil er gaan voor een medaille. Mijn tijd kan zeker nog beter, ik word nog altijd sneller. Hopelijk kan ik dat op de Spelen bewijzen.”

In dezelfde avondsessie snelde Jarno Thierens naar een vijfde plaats in de kilometer (klasse MC4) in een tijd van 1:07.309.