Mooie afsluiter op dag twee: Gouden George en Bronzen Claeys

Gepost op 26 Aug. 2021

Michèle George is Paralympisch kampioen in de para-dressuur! Ze behaalde met 76.524% een erg hoge score in de individuele proef. George was euforisch na haar wedstrijd. Voor Manon Claeys zijn de Spelen ook uitstekend begonnen: brons in de Grade IV, bij haar debuut.

Michèle George heeft de gouden medaille behaald op de individuele proef (Grade V) op de Paralympische Spelen in Tokyo. Met haar paard Best of 8 realiseerde ze een superscore: 76.524%. Ze eindigde voor de Britse Sophie Wells (74.405%) en de Nederlander Frank Hosmar (73.405%). Het is al de vijfde paralympische medaille van Michèle George na eerdere successen in Londen 2012 en Rio 2016. We sloten de dag zo af in Tokyo met een derde medaille voor Paralympic Team Belgium.

"Ik heb van elke seconde genoten vandaag, het was echt geweldig. De merrie kwam als een prinses op de baan en smeekte om bewonderd te worden. Er werden veel verwachtingen voor mij gecreëerd, maar dat stoorde mij niet. Het dwong mij om het beste van mezelf te geven. Mijn paard was een beetje gespannen tijdens de warming-up, op de baan hebben we risico’s genomen, maar het heeft zijn vruchten afgeworpen en ik ben enorm trots. Ik behaal als vlaggendrager de eerste gouden medaille voor België in Tokio."

In dezelfde klasse behaalde de stijlvolle Kevin Van Ham een mooie zevende plaats met een score van 69,357%. Voor hem zijn het de eerste Spelen.

Manon Claeys kwam eerder al in actie in de Grade IV. Ze pakte knap de bronzen medaille met haar paard San Dior 2, met een score van 72.853%. De Nederlandse Sanne Voets (76.585%) en de Braziliaanse Rodolpho Riskalla (74.659%) pakten respectievelijk goud en zilver. Manon Claeys: “Het was spannend. Ik besef het nog niet echt. Ik ben super tevreden. Er kwamen nog een aantal kleppers na mij, dus ik was er niet gerust in. Maar de wedstrijd moet nog altijd gereden worden en we zijn met levende dieren bezig. Ik ben heel blij dat er niemand meer beter deed. Ik had het niet verwacht. Ik wil wel zeggen dat mijn team rondom mij en mijn familie super belangrijk zijn. Dit is het werk van veel mensen.”

De drie Belgische dressuurruiters zijn geplaatst voor de Free Style Test later deze week.

Morgen komt Barbara Minneci nog in actie in de individuele proef in Grade III.