Michèle George pakt zilver op de Individuele proef

Gepost op 14 Sep. 2016

Michèle George behaalde zilver op de Individuele Test in Grade IV. Ze legde een mooie proef af en behaalde een score van 74.333%.

In extreme hitte kwam ze samen met haar paard FBW Rainman in actie in Deodoro. Ze kwam als voorlaatste aan bod en was na haar proef meteen zeker van de medaille. De prestatie van de laatste amazone kon enkel nog de kleur wijzigen. Maar George haar tweede plaats kwam niet meer in het gedrang. Met een score van 74.333% pakt ze zilver en ze volgt op 0.52% van goud. Dat brengt haar totaal aan paralympische medailles op drie. 

Ciska Vermeulen heeft ook goed gepresteerd op de individuele proef. Ze werd zesde met 68.000. Samen met Rohmeo boekte ze eerder deze week ook een goed resultaat op de team test. Dankzij de twee goede prestaties is ze net als Michèle ook gekwalificeerd voor de vrije kür. Zo heeft de amazone uit Lokeren haar doel bereikt. Ze wil in de vrije kür nog eens het beste van haarzelf laten zien. 

Na het goud van Peter Genyn, Laurens Devos en Florian Van Acker, en het zilver van Marieke Vervoort, heeft België nu een vijfde medaille. Ons land is bijzonder sterk bezig.