Michèle George pakt goud op freestyle (Grade IV)

Gepost op 16 Sep. 2016

Samen met haar paard FBW Rainman leverde Michèle George een schitterende prestatie op de freestyle Grade IV: ze won goud met een score van 76,300%. Het werd wel nog uitkijken naar wie het dichtst in de buurt zou komen van de concurrrenten. De Britse Sophie Wells (76,150%) en de Nederlandse Hosmar (74.800%) kwamen dicht. 

We hebben daarmee hetzelfde podium als op de individuele proef, maar met een andere volgorde. Toen behaalde Michèle zilver en Wells het goud. Het is de vierde paralympische medaille voor George, na twee keer goud in Londen en al 1 keer zilver in Rio. 

Na de persoonlijke ontgoocheling bij Michèle over het zilver op de individuele test, moest ze vandaag opnieuw aan de bak. Haar twee naasten kwamen na haar en dus was het echt wel bang afwachten voor Michèle. Maar na enige tijd kon ze opgelucht ademhalen. Frank Hosmar behaalde 74.8% Daarna was het de beurt aan Wells, die eerder dus goud won in de dressuur. Michèle moest in spanning afwachten op de score die het eindklassement bepaalde. Toen uiteindelijk alle scores bekendgemaakt werden, brak bij Michèle de vreugde los. De eerste achtervolger Wells had een achterstand van 0.150%. Het was de eerste medaille van een lange dag vol eremetaal.