Maxime Carabin verbetert zijn Europees record op de 400m

Gepost op 26 mei. 2023

De Luikse sprinter Maxime Carabin heeft vanmorgen tijdens de Grand Prix in Nottwil (Zwitserland) zijn eigen Europees record* op de 400 meter verbeterd (klasse T52). De Grand Prix Notwill is de laatste internationale afspraak voor het wereldkampioenschap G-atletiek deze zomer in Parijs.

Carabin is duidelijk in vorm, tijdens de 'VS Internationale Wheelerwedstrijd' in Oordegem op 14 mei zette hij al een sterke referentietijd neer. In Oordegem onttroonde Maxime Carabin (Ligue Handisport francophone) met een tijd van 0:56,71 de Oostenrijker Thomas Geierspichler, die sinds 2015 het Europees record in de T52-klasse in handen heeft.

Tijdens de laatste Grand Prix van het G-atletiekseizoen stelde hij zijn eigen record nog iets scherper en klokte hij af op 0:56,27. "Ik ben echt tevreden", vertelt Maxime. "Ik voelde me geweldig voor de wedstrijd en volgens mijn trainer had ik één van mijn beste starts op deze afstand. Mijn schouder bleef een beetje hangen in de laatste bocht, maar als ik deze tijd zie, weet ik dat er nog potentieel is en veelbelovend is voor de toekomst."

Aan de Grand Prix in Nottwil nemen 16 Belgische atleten deel. Voor sommigen is dit hun eerste internationale wedstrijd, voor anderen gaat het erom hun vorm te bevestigen met het oog op komende wedstrijden. "Sommige jongeren zijn bijzonder goed in vorm, met gisteren en vandaag al verschillende persoonlijke records, wat mooi oogt voor de toekomst", aldus delegatieleider Bjorn Nelen. "De meer ervaren atleten presteren over het algemeen zeer goed, ook al is hun hoofddoel natuurlijk het wereldkampioenschap G-atletiek in Parijs."

*Het record van Maxime Carabin is ter homologatie toegezonden naar het International Paralympic Committee, die als internationale federatie optreedt voor World Para Athletics. Over enkele dagen wordt een beslissing verwacht.