Masters rolstoeltennis: Gérard verliest finale dubbelspel, Vandorpe grijpt naast brons

Gepost op 25 Nov. 2019

Joachim Gérard en zijn dubbelpartner Stefan Olsson zijn er op de Masters rolstoeltennis niet in geslaagd de titel te veroveren. Het Franse duo Houdet/Peifer, Paralympisch kampioen in Rio 2016, haalde het met 6-1, 6-2. Morgen speelt Gérard de finale van het enkelspel.
Ook in het dubbelspel greep Jef Vandorpe in zijn eerste Masters-deelname net naast het brons.
 
Ons land beleefde de afgelopen dagen hoogdagen op de Masters rolstoeltennis in Orlando. Niet alleen plaatste Joachim Gérard zich voor de 4e keer in 5 jaar voor de finale, maar samen met zijn dubbelpartner Stefan Olsson schopte hij het ook tot de finale van het dubbelspel. Nota bene tegen het duo met landgenoot Jef Vandorpe.
 
Vandaag stond voor Gérard de eerste finale op het programma. In een remake van de finale van 2018, verloor hij met zijn dubbelpartner Stefan Olsson met 1-6, 2-6, tegen het Franse duo Houdet/Peifer.
 
In de wedstrijd voor het brons beet Jef Vandorpe met zijn Nederlandse collega Ruben Spaargaren in het zand tegen het Nederlandse duo Egberink/Scheffers. Het werd 1-6,3-6. Een knappe vierde plek wel voor het piepjonge duo.
 
Alle ogen zijn uiteraard gericht op morgen. Dan speelt Joachim Gérard voor maar liefst zijn 4e titel in de laatste 5 jaar !

Officiële website & livestream.