Mascottes Tokio 2020 bekend, Peking 2022 lanceert wedstrijd

Gepost op 10 Aug. 2018

Nog twee jaar te gaan en dan trekken de Olympische en Paralympische bewegingen weer alle ogen naar zich toe met de Spelen van Tokio. Om deze countdown kracht bij te zetten werden in Tokyo de namen van de mascottes bekendgemaakt. Voor die van de Winterspelen van Beijing 2020 werd een wedstrijd geopend.

 

Tokyo 2020

In februari werden ze reeds aan het grote publiek voorgesteld, twee jaar voor aanvang van de Spelen hebben ze nu ook een naam gekregen. De blauwe, Olympische, mascotte kreeg de naam Miraitowa,  zijn Paralympische roze vriend werd Someity genaamd. Dit betekent ook het startschot voor de verkoop van de officiële merchandising.

Miraitowa is een combinatie van de Japanse woorden voor ‘toekomst’ en ‘eeuwigheid’. Het blauw geruite personage belichaamt oude traditie en nieuwe innovatie. Someity is dan weer afkomstig van de “someiyoshino” kersenbloesemvariëteit, en klinkt volgens het organisatiecomité als “so mighty”, of “zo machtig”. Someity wordt gezien als een cool personage met superkrachten, hetgeen volgens de organisatie perfect de paralympische atleten verpersoonlijkt.

Voor een selfie kan je terecht in het Tokyo 2020 Mascot House, in de Japanse hoofdstad, waar beide mascottes zullen vertoeven tot aan de Spelen.

Peking 2022

Exact 10 jaar na de start van de Olympische Zomerspelen in de Chinese hoofdstad (op 08/08/2008) lanceerde het organisatiecomité van de winterspelen van Beijing 2022 dan weer een wereldwijde wedstrijd voor de zoektocht naar haar mascottes. Het doel is een toffe mascotte te vinden die de gehele wereld zal fascineren en een groot voorbeeld zal zijn voor sport, en specifiek wintersport. Ook IPC-voorzitter Andrew Parsons spoorde aan om deel te nemen. Hij vindt het belangrijk dat het enthousiasme dat in de wereld heerst voor deze Spelen, ook terug te vinden is in de mascottes.