Laurens Devos is Paralympiër van het jaar 2016

Gepost op 19 Dec. 2016

Tafeltennisser Laurens Devos werd afgelopen zaterdag tijdens het Sportgala op amper 16-jarige leeftijd verkozen tot Paralympiër van het Jaar. Hij veroverde goud op de Paralympische Spelen in Rio en verraste daarmee menig landgenoot. Het nummer 2 van de wereld (klasse 9 – hemiplegie) was onaantastbaar in Rio, ‘Petit Vos’ verloor geen enkele set. Hij won de finale tegen de Nederlander Last Gerben in amper 18 minuten en werd zo de jongste Paralympische tafeltennisser ooit die op het hoogste schavotje stond van de Paralympische Spelen.

Twee weken nadat hij door de International Table Tennis Federation werd uitgeroepen tot Para Table Tennis Star 2016, werd hij zaterdag dus opnieuw gelauwerd, ditmaal door Sportspress.be, de Belgische Beroepsbond van Sportjournalisten. Hij volgt op de erelijst Marieke Vervoort op.

Laurens Devos kreeg 320 punten achter zijn naam. Zo haalde hij het van zijn collega-tafeltennisser Florian Van Acker (282) en rolstoelsprinter Peter Genyn (273), beiden ook gouden medaillewinnaars in Rio.