Laurens Devos en Florian Van Acker zijn Europees kampioen G-tafeltennis!

Gepost op 07 Sep. 2023

Op het Europees kampioenschap G-tafeltennis in Sheffield (Engeland) hebben de Belgische toppers Laurens Devos (klasse 9) en Florian Van Acker (klasse 11) goud behaald in het enkelspel. Daarmee verlengen ze beiden hun titel uit 2019. Laurens Devos uit Malle klopte in zijn finale de Oekraïner Ivan Mai met 3-0. Dezelfde score werd genoteerd in de wedstrijd van Florian Van Acker uit Langemark tegen de Hongaar Peter Palos.

In een korte finale met setstanden 11/6, 11/2 en 11/2 nam Laurens Devos (Malle – G-sport Vlaanderen) vlot de maat van de Oekraïner Ivan Mai. Met deze zege verovert onze landgenoot voor de 4e keer op rij de Europese titel in klasse 9 van het G-tafeltennis. “Ik wist niet goed wat te verwachten van de tegenstander, aangezien ik er nog nooit tegen gespeeld heb. Hij liet wel mooie resultaten optekenen tegen sterke tegenstanders en stond een tijdje nummer 2 op de wereldranking, dus ik was op mijn hoede. Ik stond in de finale op een hoog niveau te spelen en linkshandige spelers liggen me wel, doordat ik er ook vaak tegenkom op training”, blikt een tevreden Devos terug.

In klasse 9 mocht Florian Van Acker (Langemark-Poelkapelle – G-sport Vlaanderen) het zegegebaar maken na een driesetter (11/4, 13/11 en 11/8) tegen de Hongaar Peter Palos. Met deze overwinning op de regerende Paralympische kampioen steekt onze landgenoot zijn derde Europese titel op zak. “Het werd tijd dat ik nog eens een prijs won. Het vertrouwen was er, hetgeen vaak ontbrak op vorige tornooien. De stress overviel me vaak in halve finales, waardoor ik niet kon doorstoten naar finales. In deze finale stond ik ontspannen aan tafel en dat heeft geloond. Ik wil hiervoor graag Greg Planckaert (red. staff G-sport Vlaanderen) bedanken, want het is dankzij hem dat ik hier met een goede mentaliteit sta te spelen”, aldus Van Acker.

Dubbelspel met Belgen op vrijdag en zaterdag

Het Europees kampioenschap loopt nog tot en met zaterdag. Vanaf vrijdag begint het dubbelspel en daar nemen voor België de duo’s Devos-Despineux en Ledoux-Taleb aan deel. Beide duo's komen uit in de klasse MD18. Laurens Devos en Ben Despineux werden samen al twee keer Europees kampioen en pakten vorig jaar brons op het wereldkampioenschap in Granada (Spanje).