Jasper Balcaen valt in Super-G, zusjes Sana halverwege 4e

Gepost op 13 Mar. 2018

Kort na zijn start in de Super-G, de eerste discipline van de Super Combiné die vandaag op het programma staat in PyeongChang, is onze landgenoot Jasper Balcaen op spectaculaire wijze tegen de grond gegaan. Na enkele bange momenten kon de 25-jarige uit Maarkedal de piste zelf verlaten. De teamdokter lijkt overtuigd dat hij morgen opnieuw aan de start kan komen.
 
Balcaen (hemiplegie) was aan zijn debuut toe op deze Spelen. Met veel zelfvertrouwen kwam hij aan de start, maar al gauw ging hij tegen de vlakte. Het was verre van de enige valpartij van de dag, de slechte kwaliteit van de sneeuw (wegens de hoge temperatuur) speelde duidelijk zijn rol.
 
Jasper Balcaen : “Ik heb de beelden nog niet gezien dus weet nog niet wat er exact is gebeurd. Ik zat meteen in de lijn maar maakte een klein foutje na de tweede poort. Bij het herstellen raakte ik een gat, gevormd door de sporen en de slechte sneeuw. Ik heb een knak gehoord in m’n knie en mijn gezicht ligt open, maar je wordt geen skiër zonder vallen en opstaan.”
 
Na enkele minuten naast de piste de eerste zorgen te hebben gekregen, kon Jasper zelf naar de medische controle. Het resultaat is bemoedigend. “De dokter bevestigde dat er geen breuk is, noch een scheur. Ik heb wat lichte pijn in mijn schouders en knie… Het was een stevige val, maar op dit moment ben ik vooral blij dat ik morgen (aan de reuze slalom, red.) en zaterdage (slalom) kan deelnemen.”
 
Deze laatste twee disciplines zijn de favoriete disciplines van Balcaen. Hij hoopt op een plaats bij de top 10. In Sotsji 4 jaar terug eindigde hij nog 29ste en 23ste.
 
Zusjes Sana staan 4e na de Super G

Ook Eléonor en Chloé Sana komen vandaag in actie in de Super Combiné. Na de eerste discipline (Super G) staan de meisje voorlopig op een vierde plaats. “We maakten geen fouten en zijn dus tevreden van onze wedstrijd.”
De slalom, deel twee van de Super Combiné, start om 15:00 lokale tijd.