Jasper Balcaen geselecteerd voor Paralympische Winterspelen

Gepost op 30 Jan. 2018

Jasper Balcaen (Maarkedal) werd door het Belgian Paralympic Committee officieel geselecteerd voor de Paralympische winterspelen van PyeongChang 2018, die in Zuid-Korea doorgaan van 9 tot 18 maart.

De 25-jarige Jasper Balcaen komt voor ons land uit in het alpijns skiën. De g-sporter, halfzijdig verlamd sinds zijn geboorte, komt uit in categorie standing’ (staand skiën), waarin hij zich focust op de slalomproeven (slalom en reuzenslalom). Op het WK  alpijns skiën van 2017 in Tarvisio eindigde hij op de 12e plaats in de slalom.

Met intussen een jarenlange ervaring, staat hij in PyeongChang voor zijn tweede winterspelen. In 2014 was hij er voor het eerst bij in het Russische Sotsji. Hij eindigde 23e op de reuzenslalom en werd 29e in de slalom.

Met de steun van de Ligue Handisport Francophone brengt de inwoner van Maarkedal het grootste deel van zijn tijd door in het buitenland. Tussen de competities door traint hij op de gletsjer van Stubaital (Oostenrijk).

Het PyeongChang Paralympic Team Belgium zal bestaan uit twee atleten : Jasper Balcaen en Eléonor Sana. Laatstgenoemde werd in december vorig jaar reeds officieel geselecteerd. Lees hier meer.