Jasper Balcaen eindigt 15e in de slalom

Gepost op 17 Mar. 2018

Para-alpineskiër Jasper Balcaen behaalde op de Paralympische winterspelen van PyeongChang 2018 zonet de 15e plaats in zijn favoriete discipline, de Slalom (klasse staande mannen).
 
Het waren geen makkelijke Spelen voor Balcaen, die met dit resultaat toch positief kan afsluiten. Hij viel vrijwel meteen in zijn eerste wedstrijd, de Supercombiné, en moest wegens de pijn forfait geven voor de Reuzenslalom. In de Slalom was het dus alles of niets.
 
De eerste run nam hij weinig risico’s, om een valpartij te vermijden. Hij had ook opgemerkt dat heel wat concurrenten tegen de ijspiste gingen of poortjes misten door de moeilijke staat van het parcours. Onder meer Paralympisch titelverdediger Bugaev overleefde de eerste run niet. Jasper eindigde 16e.
 
« Ik ben niet tevreden van mijn eerste run », was de 25-jarige uit Maarkedal deze morgen duidelijk. « Ik nam te weinig risico’s, door de pijn en omdat ik de finish wilde halen. »
 
In de snellere tweede run kon Balcaen één plekje goedmaken, waardoor hij met een mooie top-15 huiswaarts kan.  
 
« Mixed feelings : dat vat deze Spelen voor mij perfect samen. Ik ben tevreden met mijn positie, maar ook teleurgesteld dat ik mijn kansen niet ten volle heb kunnen verdedigen. Ik kwam voor een top-10, en ik denk echt dat ik die ambitie had kunnen najagen moest ik deze dosis pech niet hebben gekend. »
 
Het zijn de tweede Paralympische Spelen voor Balcaen. In Sotsji vier jaar terug eindigde hij in de Slalom nog 29ste.

Morgen is de laatste dag van deze Paralympische winterspelen van PyeongChang 2018. Dan staat nog de Slalom bij de dames op het programma, waarin ook de zussen Eléonor en Chloé Sana een laatste keer in actie komen.