Het BPC en het BOIC ontvangen door de Belgische Ambassade in Parijs

Gepost op 10 Feb. 2023

Op woensdag 8 februari, op initiatief van het BOIC en op uitnodiging van Z.E. François de Kerchove d'Exaerde, Ambassadeur van België in Frankrijk, ging het BPC naar Parijs, met het oog op de Paralympische Spelen van 2024.

In aanwezigheid van een groot aantal Olympische en Paralympische institutionele en commerciële partners, was dit bezoek opnieuw een belangrijke stap op weg naar Parijs 2024. Meer dan 80 genodigden tekenden present op de uitnodiging van Z.E. François de Kerchove d'Exaerde om meer te weten te komen over dit prachtige evenement in volle voorbereiding.

Anthony Piqueras, Directeur van de locaties en infrastructuur van Parijs 2024, heeft de verschillende wedstrijdsites gepresenteerd en toegelicht hoe deze passen in het perspectief van het organisatiecomité: “De Spelen in de Stad”. Een mooie manier om te laten zien dat een project als de Olympische en Paralympische Spelen de historische en symbolische plaatsen van de Franse hoofdstad ten volle zullen benutten om topsporters uit de hele wereld, samen met de vele supporters, te ontvangen.

Het BOIC gaf vervolgens, dankzij tussenkomsten van Voorzitter Jean-Michel Saive en CEO Cédric Van Branteghem, een overzicht van de vooruitgang van de voorbereidingen op de Olympische Spelen, waarna de Voorzitter van het BPC, Marc Vergauwen, samen met Olek Kazimirowski, Managing Director van het BPC, hetzelfde deden voor de Paralympische Spelen.

« Ik ben verheugd dat er zoveel belangrijke mensen op deze dag aanwezig konden zijn », aldus Marc Vergauwen. « Dit toont aan hoeveel belangstelling er bestaat voor dit uitzonderlijke evenement en dat iedereen er ook naar uitkijkt. Het gebeurt niet vaak dat de Paralympische Spelen in ‘onze achtertuin’ plaatsvinden en ik ben ervan overtuigd dat we samen van deze editie in 2024 één groot feest zullen maken. »

De Paralympische Spelen van Parijs 2024 vinden plaats van 28 augustus tot 8 september 2024.