Handbiker Maxime Hordies snelt naar zilver op EK Para-cycling

Gepost op 27 mei. 2022

Op de eerste dag van de tijdritten op het Europees kampioenschap Para-cycling in Oostenrijk heeft handbiker Maxime Hordies (26) zilver behaald. Hordies reed naar een tijd van 41:20,69 in de klasse MH1. De Italiaan Corneliagni pakte het goud en was vijftig seconden sneller. Het brons ging naar de Tsjech Jahoda. Hordies: “Ik ben tevreden, maar wil zondag opnieuw een gooi doen naar de titel in de wegrit.”
 
Op donderdag 26 mei werden de eerste tijdritten gereden op de UEC European Para-cycling Championships in Oostenrijk. Maxime Hordies uit Overijse (club Rolling Lions) moest als eerste en enige aan de bak vandaag in een tijdrit van 17,8 kilometer, met start en aankomst in Schwanenstadt.
 
We kregen de langverwachte strijd tussen Maxime Hordies en de Italiaan Fabrizio Cornegliani. De ene wedstrijd trekt de Italiaan aan het langste eind, de daaropvolgende onze landgenoot. Deze keer mocht het niet baten voor Hordies. Beide handbikers waren opnieuw aan elkaar gewaagd, maar Cornegliani was aan de streep vijftig seconden sneller dan Hordies: 40:30,49 was zijn winnende tijd. Hordies nam vrede met het zilver (41:20,69), de Tsjech Patrik Jahoda werd derde (44:38,23).  
 
“Het was niet mijn beste chrono, maar ik ben tevreden”, zegt Hordies. “De Italiaan was vandaag beter, zeker in de stukken bergop. Ik ben blij met mijn bochtenwerk en heb alles gegeven. Er zat nog wat vermoeidheid van Elzach en Oostende in mijn armen. Nu ga ik goed rusten en hopelijk kan ik zondag een gooi doen naar de Europese titel. De wegrit ligt mij doorgaans beter.”

Het EK Para-cycling wordt van 25 tot en met 29 mei georganiseerd in Oostenrijk. Vrijdag staan de tijdritten voor de tweewielers, tandems en driewielers op het programma. Er zijn nieuwe kansen voor Paralympic Team Belgium, net als in de wegritten die op zaterdag en zondag verreden worden. Zes Belgische renners en twee piloten nemen deel aan het Europees kampioenschap.
 
Het programma, de resultaten en de livestream van de renners van Paralympic Team Belgium kan je via deze webpagina volgen.