Goalbal – Ons land wint tegen de paralympische kampioen en sluit de Malmö Men Intercup af op een zesde plaats

Gepost op 30 mei. 2017

Onze nationale mannenploeg goalbal nam deel aan de Malmö Men Intercup die doorging van 26 tot 28 mei. Deze competitie was een essentiële fase in aanloop naar het Europees Kampioenschap dat in september van start gaat in Finland.

De tornooiorganisatie verdeelde de 10 sterke landen in 2 poules. België kwam in de reeks terecht van Finland, Litouwen, Groot-Brittannië en Oekraïne.
De eerste dag tekenden de Belgen een opvallend resultaat op tegen de Litouwers. De paralympisch kampioen van Rio werd met 5-4 verslagen. Daags nadien kwamen onze spelers tegenover de Britten te staan. Onze landgenoten hadden de sterkste papieren en staken zo een 14-4 overwinning op zak. Een omgekeerde situatie in de volgende match tegen Finland waar onze ploeg een 5-8 nederlaag moest toestaan. Ook Oekraïne bleek te sterk in de laatste match van de poulefase. In de strijd om de vijfde plaats nam België het op tegen thuisploeg Zweden.
Het treffen leverde een spannende wedstrijd op die finaal een 14-15 einduitslag opleverde in het voordeel van de Zweden.

Ondanks de nederlagen kon België alle spelers speelgelegenheid geven tijdens het tornooi. Een belangrijke stap in de voorbereiding naar het EK toe.

Foto's Goalball Belgium.