G. Hoet en A. Monsieur, laureaten van de Nationale Trofee Victor Boin 2022

Gepost op 27 Feb. 2023

De damestandem Griet Hoet en Anneleen Monsieur (pilote) werden door de jury verkozen als winnaressen van de Nationale Trofee Victor Boin 2022. Beide atletes, recent met topsportpensioen op internationaal niveau, zullen hun trofee op 16 maart overhandigd krijgen in het Sportimonium te Zemst.

Het is een hoofdstuk dat in schoonheid wordt afgesloten. Op hun laatste internationale competitie in oktober, waren Griet Hoet en haar pilote Anneleen Monsieur erop gebrand om nog een laatste keer goed te presteren op de wielerpiste van Saint-Quentin en Yvelines. Het minste wat we kunnen zeggen is dat ze zeker niet hebben teleurgesteld. Met hun twee eerste wereldtitels, op de tijdrit (1 km) en de sprint, heeft de Gentse tandem hun vruchten kunnen plukken van het harde werk van alle afgelopen jaren, synoniem voor de kers op de taart voor beide rensters en hun entourage. Dit resultaat zorgde er eerder reeds voor dat ze ook de trofee voor Performance of the Year bij de vrouwen konden wegkapen, tijdens de Paralympic Sport Awards 2022.

« We zijn uitermate gelukkig dat we de Nationale Trofee Victor Boin 2022 kunnen overhandigen aan Griet Hoet en haar pilote Anneleen Monsieur », glimlacht Denis Jaeken, voormalig voorzitter van het BPC en voorzitter van de jury. « Ik denk dat deze twee atletes een prachtig voorbeeld zijn van doorzettingsvermogen. Ze hebben het beste van zichzelf gegeven tot de allerlaatste competitie om hun doel te bereiken. Hun verhaal is een inspiratie voor ons allen en deze trofee lauwert hun volledige loopbaan. »

« Deze onderscheiding is meer dan verdiend », vervolgt Marc Vergauwen, voorzitter van het BPC en lid van de jury. « De bladzijde van hun carrière als topsporters omslaan op de hoogste trede van het podium, nadat ze reeds vele tweede en derde plaatsen bij elkaar hadden gefietst, is gewoonweg fantastisch. Griet Hoet en Anneleen Monsieur mogen er trots op zijn dat ze tot op het einde hebben geloofd in hun droom en ik ben fier dat ze erin geslaagd zijn om die droom waar te maken. »

De Nationale Trofee Victor Boin werd in het leven geroepen in 1974, ter ere van Victor Boin, medeoprichter en eerste voorzitter van het Belgian Paralympic Committee, die veel heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de Paralympische Beweging in België. Deze trofee is een onderscheiding voor een Paralympische atleet voor zijn/haar prestaties doorheen het jaar en/of voor zijn/haar carrière en zijn/haar rol voor de Paralympische Beweging. Het is een unieke onderscheiding die maar één keer in de carrière van de atleet kan worden gewonnen.

Ontdek de lijst met alle voorgaande laureaten van de Nationale Trofee Victor Boin:

Indien u lid van de pers bent en wenst aanwezig te zijn op deze uitreiking, gelieve contact op te nemen via liesbeth.salens@sportimonium.be.