Francis Rombouts is in Rio voor het WK Boccia

Gepost op 06 Dec. 2022

Van 2 tot en met 14 december wordt in Rio de Janeiro (Brazilië) het wereldkampioenschap boccia georganiseerd. Francis Rombouts neemt er deel aan het enkelspel in de klasse BC2. "Mijn focus ligt eerst op de poulematchen."

De 38-jarige bocciatopper uit Tielen zakt als enige Belg af naar de Braziliaanse metropool. De speler van sportclub Spinnaker (G-sport Vlaanderen) wil zich concentreren op de groepsfase voordat hij verder vooruitkijkt. “De laatste World Cup in Bahrein was een teleurstelling (Francis verloor zijn poulewedstrijden, nvdr) en ik wil die graag met een goed WK doorspoelen. Ik wil mijn poulewedstrijden winnen en daarna zie ik wel.”

Francis was van 21 tot 27 november mee op de topsportstage in Belek. Voor het eerst gingen Olympiërs en Paralympiërs samen op stage, een grote stap vooruit volgens Rombouts. “Die stage met Team Belgium en Paralympic Team Belgium in Belek gaf mij een heel goed gevoel. Alle topsporters samen, dat was super en ik voelde aan dat we gelijkwaardig waren", zegt 'Blackjack', die er zijn goesting voor een goed WK aanzwengelde. "Die stage motiveerde me om extra hard te trainen voor het wereldkampioenschap.”

Francis Rombouts (WRK 23) komt in de poules uit tegen Worawut Saengampa (WRK 3) uit Thailand en Dubier Paredes Moroyoqui (WRK 17) uit Mexico.

Programma (in Belgische tijd = -4u Rio de Janeiro)

Dinsdag 6 december

  • Worawut Saengampa (THA) vs Francis Rombouts (2-3)

Woensdag 7 december

  • Dubier Paredes Moroyoqui (MEX) vs Francis Rombouts (6-4) 

Vrijdag 9 december

  • 1/8 - Abilio Valente (POR) vs Francis Rombouts (4-5)
  • 1/4 - Hidetaka Sugimura (JAP) vs Francis Rombouts - Winst door forfeit

Zaterdag 10 december

  • 1/2 - Takayuki Hirose (JAP) vs Francis Rombouts (9-0)
  • Match for the bronze - 17:30 - Francis Rombouts vs Watcharaphon Vongsa (THA) - court 8

Het enkelspel vindt plaats tussen 6 en 10 december.