Football 5-a-side - KBVB erkent de Red Wolves

Gepost op 25 Oct. 2016

De KBVB * kondigde aan dat de Red Wolves, net als de Belgian Red Devils, nu ook erkend worden als een officiële nationale ploeg.

Onze nationale mannenploeg football 5-a-side (een voetbalvariant voor personen met een visuele handicap) start met deze nieuw status vanaf de vriendschappelijke wedstrijd tegen Duitsland die volgend weekend (29-30 oktober) doorgaat in Loverval.

Ticket Tokio 2020

De Red Wolves hebben de laatste jaren regelmatig progressie geboekt. Dit resulteerde in eindwinst tijdens het Europees Kampioenschap voor opkomende landen in 2014, waar bovendien onze speler Kevin Vanderborght verkozen werd als beste speler van het tornooi. Een jaar later betwistten ze hun eerste Europees Kampioenschap te Hereford. In het Verenigd Koninkrijk realiseerde de ploeg een mooi parcours, door gelijke tred te houden met Europese grootmachten in hun discipline als Frankrijk en Spanje. Bij hun eerste EK-deelname wisten ze een verdiende 8e plaats te behalen.

Gecoacht door Michel Bertinchamps (die staflid was van de Rode Duivels voor het Wereldkampioenschap van 2002) plaatsen de Red Wolves de lat zeer hoog in de nabije toekomst. Ze ambiëren een top 4 voor het Europees kampioenschap in 2017, wat garant staat voor een kwalificatie voor de Wereldbeker van 2018. Op lange termijn ligt de focus op een finaleplaats tijdens het Europees Kampioenschap van 2019, wat dan automatisch resulteert in een  ticket voor de Paralympische Spelen van Tokio 2020.
 
Ter informatie: het Belgische blindenvoetbal is in volle ontwikkeling en kent momenteel drie clubs: Anderlecht (Brussels 5-a-side), Charleroi (5-a-side Cécifoot Charleroi Belgium) en Luik (Blindbowl).
 
De officiële KBVB erkenning van de Red Wolves wordt gelijktijdig aangekondigd met deze van de Nationale ploeg van de Special Olympics, de Belgian Deaf Devils en de Belgian Homeless Devils & Flames.
 
* Koninklijke Belgische Voetbalbond