Euro blindenvoetbal – Derde match eindigt voor de Belgian Blind Devils in een nederlaag

Gepost op 23 Aug. 2017

België nam het gisterenavond op tegen Spanje. Ondanks dat het spel van beter niveau was en dat de verdediging beter georganiseerd was, gingen de Blind Devils onderuit met 4-0.

Met in totaal drie punten, gesprokkeld in de twee wedstrijden afgelopen weekend (een overwinning en een nederlaag), kon de Belgische ploeg, actief op het EK blindenvoetbal, zich geen misstap meer veroorloven tegen Spanje.

Winnen tegen het land dat derde eindigde tijdens het vorige EK en op een zesde plaats strandde op de Paralympische Spelen, was sowieso geen gemakkelijke klus. De Blind Devils moesten het bovendien doen zonder Alexandre Wespes, ten gevolge van twee gele kaarten in de vorige wedstrijden. Vanaf het begin domineerden de Spanjaarden de wedstrijd. Hun kapitein opende de score al in de tweede minuut.

Ondanks dat het spel van beter niveau was en dat de ploeg globaal gezien de rust terug vond in het vervolg van de match, konden ze geen oplossing vinden. De 4-0 eindscore voor Spanje zorgde ervoor dat de Belgen zonder punten naar huis gingen en plaatste hen op de 4e plaats in de poule. Mathematisch gezien is een tweede plaats, die nodig is om zich te kunnen kwalificeren voor de halve finale, dus niet meer haalbaar.

De laatste poulewedstrijd van de Belgen is vandaag, tegen de Russen, ook zij hebben op dit moment hun goede vorm te pakken (voorlopig op een tweede plaats, met evenveel punten als Spanje die eerste staat). Het doel van de Belgen is nu de derde plaats in de poule te bereiken om zo te kunnen strijden voor de 5e plaats vrijdag.