EK para-equestrian: brons voor Barbara Minneci

Gepost op 21 Aug. 2019

Barbara Minneci veroverde op de Europese kampioenschappen para-dressuur zonet de bronzen medaille in de individuele proef graad III. Op iets meer dan één jaar voor de Spelen van Tokio 2020, is deze prestatie van goudwaarde voor de atlete met paraplegie, en haar paard Stuart.
 
Het EK para-dressuur, geïntegreerd in het EK paardensport voor validen, vindt momenteel plaats in Rotterdam (21 tot 24 augustus). Vier Belgische ruiters zijn van de partij (meer over het team hier.) Barbara Minneci, die als eerste Belgische ruiter in actie kwam, legde meteen een knappe individuele proef af. Met een score van 70,382% moest ze enkel de Deense Joergensen en de Nederlandse Van der Horst voor zich dulden.
 
Voor de atlete uit Strombeek-Bever is het, ondanks een reeds indrukwekkend palmares met onder meer een top-5 plaats op de Paralympische Spelen van Londen 2012, de allereerste medaille op een groot tornooi.
 
« Het is inderdaad mijn allereerste medaille op dit niveau, en ik had het eerlijk gezegd helemaal niet verwacht. Ik was hier in de eerste plaats voor de team test. Stuart was zeer makkelijk te rijden, luisterde goed en was zeer geconcentreerd. Ik ben echt zeer tevreden. Tot op heden was hij steeds zeer timide in competitie, maar we zijn er eindelijk in geslaagd te tonen tot wat hij in staat is », aldus Minneci.
 
In de laatste rechte lijn naar de Spelen van Tokio 2020, die binnen iets meer dan 365 dagen van start gaan, betekent dit resultaat uiteraard een ferme boost.
 
In Rotterdam is het vervolgens uitkijken naar de indivduele proeven van Manon Claeys, de regerende Europese vice-kampioene in graad IV,  alsook Michèle George en Kevin Van Ham (beiden graad V).