EK Paardrijden: Manon Claeys en Michèle George op het podium

Gepost op 22 Aug. 2019

Het Europees kampioenschap Para-dressuur vindt tot zondag plaats in Rotterdam, Nederland. Na de bronzen medaille van Barbara Minneci gisteren, pakten Manon Claeys (Grade IV) en Michèle George (Grade V) vandaag ook eremetaal. Ze werden respectievelijk tweede en derde in hun individuele test.
 
Manon Claeys had grote ambities voor het EK in Rotterdam. Claeys won in 2017 al zilver en wou minstens even goed doen. Voor goud was de Nederlandse Sanne Voets echter net iets sterker met een score van 76,659%. Manon Claeys, en haar paard San Dior, behaalden een tweede plaats met 73,805%. Het brons was voor de Zweedse Etzner Jakobsson (72,905%).
 
De amazone uit Maldegem was tevreden met haar resultaat. “Ik ben blij met een nieuwe tweede plaats, want de Nederlandse was iets sterker vandaag”, zegt Claeys. “Mijn paard was nogal nerveus, maar we hebben er samen nog het hoogst haalbare uitgehaald. 73.805% is een score waar we mee mogen thuiskomen, maar anderzijds weet ik dat daar nog veel rek op zit richting de Paralympische Spelen in Tokio.”
 
Wat later in de namiddag mochten de twee andere landgenoten, Michèle George en Kevin Van Ham, aantreden in de individuele test (Grade V).
 
Viervoudig Paralympisch medaillewinnaar Michèle George, en haar paard Best of 8, behaalde een score van 72,571%, goed voor een derde plaats, na de Nederlandse Frank Hosmar (75,810%) en de Britse Sophie Wells (75,595%). Kevin Van Ham eindigde op een mooie vijfde plaats, met een socre van 70,833%.
 
De competitie loopt nog tot zondag. Raadpleeg hier het programma.