EK Goalbal: 5e plaats voor de Belgian Bulls

Gepost op 15 Nov. 2021

Het Europees A-kampioenschap vond plaats van 1 tot en met 13 november in Samsun (Turkije) en verzamelde de 10 beste Europese heren- en damesteams. De Belgian Bulls eindigden vijfde in het tornooi.

Ingedeeld in poule B, kenden de Bulls een moeizame groepsfase met 2 overwinningen, maar ook 2 nederlagen. Hoewel Spanje de op papier zwakste tegenstander was van de groep, en de ruime overwinning dus niet onverwacht kwam, hebben de Bulls ook een enorm goede prestatie geleverd door Litouwen te verslaan, 1e op de wereldranglijst en medaillewinnaar op de Paralympische Spelen van Tokyo 2020. Helaas konden de Bulls geen oplossing vinden tegen Oekraïne, oppermachtig in hun verdediging, en verloren ze met redelijk zware cijfers tegen Rusland, een op papier zwakkere tegenstander.

Door derde te worden in hun groep, kregen de Bulls Duitsland voorgeschoteld in de kwartfinale. Helaas waren onze buren te sterk en verloren onze Bulls met 7-4, waardoor ze enkel nog voor een “ranking-plaats” konden spelen.

Na een thriller tegen Montenegro, trokken de Bulls uiteindelijk aan het langste eind in een wedstrijd die tot extra time leidde. Klison Mapreni scoorde het beslissende doelpunt dat België de overwinning bezorgde (6-5).
In de laatste wedstrijd, om de vijfde plaats, moesten de Bulls het opnieuw opnemen tegen Rusland. Ze kregen dus de kans om revanche te nemen voor hun verlies tijdens de groepsfase. Met de wil om hun toernooi positief af te sluiten, bleven onze Belgen geconcentreerd tot het einde en wonnen ze de wedstrijd met 10-5. Hierdoor eindigen de Belgian Bulls op de vijfde plaats van dit Europees Kampioenschap in Turkije. 

Hieronder kan je de mooiste beelden van de competitie terugvinden: