EK goalbal – België speelt vanmiddag de kwartfinale

Gepost op 20 Sep. 2017

Met twee zeges en twee nederlagen bezorgt België ons een derde plaats in Groep B op het Europees Kampioenschap goalbal. Het EK loopt nog tot 22 september in het Finse Pajulahti.

Nadat België op maandag zegevierde tegen Finland (finalist in 2015) en Slovenië (lees hier meer), konden ze op de tweede dag geen vuist maken tegen de sterkere landen. Zo was de Paralympische kampioen Litouwen onhoudbaar (4-12). En in de match tegen Zweden kon België hun vroege voorsprong (1-2) niet behouden. Bij het eindsignaal stond het 6-2 in het nadeel van de Belgen. 

De laatste wedstrijden van de groepsfases sloten gisterenavond af. Bij de puntentelling komt België uit op een derde plaats in zijn groep, achter de twee landen waarvan ze verloren. Met de kwalificatie op zak komen ze in de kwartfinale uit tegen Oekraïne, tweede uit groep A. Beide landen treffen mekaar vanmiddag en de match is hier live te volgen vanaf 16u Belgische tijd.

In de groepsfase deed België alvast beter dan 2015, waar ze toen vierde eindigden in de poulefase (en zesde op het kampioenschap).