EK goalbal – België plaatst zich voor halve finale

Gepost op 21 Sep. 2017

Het Europees kampioenschap voor het nationale herenteam goalbal is nu reeds geslaagd. De winst tegen Oekraïne in de kwartfinale levert hen ook meteen de kwalificatie op voor het volgend wereldkampioenschap. De Belgische ploeg doet ook beter dan in 2015, waar ze destijds eindigden op een zesde plaats.

Gisteren betwiste België hun kwartfinale, nadat ze eerst twee overwinningen (Finland en Slovenië) en twee nederlagen (Litouwen en Zweden) lieten optekenen in de groepsfase.
Als derde uit groep B namen de Belgische spelers het op tegen Oekraïne, tweede in poule A. Na een twijfelende aanvangsfase kon
Kilson Mapreni na enkele minuten het eerste doelpunt maken voor België. Helaas maakte Oekraïne al snel gelijk en werd het nadien minutenlang een gesloten wedstrijd. Opnieuw is het Kilson Mapreni die de weg naar doel vindt: 1-2, meteen ook de ruststand.  Net na rust voert Oekraïne meer druk uit richting het Belgisch kamp. Al snel volgt de 2-2 en 3-2 op het scorebord. Gelukkig reageren de Belgen zeer koelbloedig op de achterstand en dit vertaalt zich in een gelijkmaker van Bruno Vanhove. De Belgen komen mondjesmaat beter in de match en kunnen hun score aandikken. Onze nationale ploeg wint uiteindelijk met 5-8.

Door dit knap resultaat gaan de Belgen door naar de halve finale en nestelen zich zo in de top-4. Ook hun deelname aan het WK in 2018 is verzekerd!

Eveneens levert hun prestatie de garantie op dat ze in A-divisie van Europa blijven spelen.

Het EK is duidelijk al een succes voor de Belgen, maar mag daar niet eindigen. Ze ambiëren een medaille, wat de eerste zou betekenen in het goalbal voor België.

In de halve finale komen onze landgenoten opnieuw uit tegen Litouwen. Vanaf 14u30 Belgische tijd is de wedstrijd hier live te volgen.