EK Boccia: Francis Rombouts verliest zijn 1/8e finale

Gepost op 30 Nov. 2021

Tijdens de groepsfase van het EK Boccia kwamen Jaan Peene (BC2) en Arno Van Praet (BC3), voor wie dit het eerste internationale tornooi was, dicht in de buurt van kwalificatie voor de eliminatiefase. Francis Rombouts (BC2) wist zich vrij makkelijk te plaatsen voor de 1/8e finales, maar verloor helaas van Marco Dekker uit Nederland.

De knock-out fase ging in Sevilla van start op zaterdag 27 november. Onze landgenoot Francis Rombouts stond om 15u00 tegenover Marco Dekker op baan nr. 6. Omdat ze soms samen trainen, kennen beide spelers elkaar goed.

Francis verloor zijn eerste end met 0-2, na een goede start, waar hij zelf de laatste 3 ballen mocht werpen. Het tweede end kon hij wel winnen, waarna het halfweg de wedstrijd 2-2 stond. De 2 laatste ends waren heel nipt, maar helaas kwam Francis nooit echt in de wedstrijd en verloor uiteindelijk met 2-4.

“Eerst herstellen en dan beter terugkomen in het nieuwe jaar”, was de reactie van Francis na zijn uitschakeling. Een gevoel dat overheerste bij het hele team na afloop van het tornooi.