De kwartfinales als eindstation voor Man-Kei To in het enkelspel

Gepost op 04 Nov. 2022

Man-Kei To maakte duidelijk indruk bij de start van deze BWF Para badminton World Championships in Tokio. Helaas was de nummer 2 van de wereld, Cynthia Mathez, net te sterk voor onze landgenote in de kwartfinales en stopt het enkelspel (klasse WH1) voor Man-Kei To aan de poort van de halve finales, na een zeer goede wedstrijd van beide speelsters.

Boordevol zelfvertrouwen en met een goed gevoel, nadat er duidelijke progressie waarneembaar was de laatste maanden, dankzij onder andere intensieve stages, begon Man-Kei To perfect aan dit WK, startend met twee overwinningen in telkens twee sets. Helaas ontglipte de eerste plaats in de poule haar na verlies tegen de Koreaanse Kwon, een nieuwe speelster in het circuit.

In de hoofdtabel kwam Man-Kei To op deze manier in de kwartfinale uit tegen de Zwitserse Cynthia Mathez. Na een heel spannende wedstrijd, met een nipte beslissende set, moest Man-Kei To helaas haar meerdere erkennen en stopt haar tornooi in het enkelspel aan de poort van de halve finales.

« Uiteraard ben ik teleurgesteld, maar wel heel tevreden over mijn wedstrijdniveau hier in Tokio », reageerde ‘Kiki’ na haar wedstrijd. « Ik kijk al uit om deze tegenstandsters volgend jaar opnieuw tegen te komen. Ik heb enorm veel progressie gemaakt de laatste maanden, dus wens mijn staff te bedanken voor hun begeleiding doorheen dit proces ». Haar staff is uiteraard enorm fier op het niveau dat onze landgenote op het terrein heeft kunnen laten zien.

De competitie is nog niet ten einde voor de Belgische, want ze kon zich ook plaatsen voor de halve finales in het dubbelspel (klasse WH1-WH2) aan de zijde van de Turkse Emine Seckin.

De wedstrijd staat gepland op zaterdag 5 november om 7u20 Belgische tijd. Man-Kei To krijgt de kans om ‘wraak’ te nemen, want het Zwitserse duo waartegen ze het opnemen bestaat uit niet minder dan Cynthia Mathez en Ilaria Renggli!