Man-Kei To op de BWF Para Badminton World Championships 2022 in Japan

Gepost op 28 Oct. 2022

Van 1 tot 6 november vertegenwoordigt Man-Kei To België op het WK G-badminton in Tokyo. De beste speelsters ter wereld in haar categorie zullen eerst tegen elkaar strijden in verschillende poules, om erna over te gaan tot rechtstreekse uitschakeling (knock-out fase).

De competitie vindt plaats in het Yoyogi National Stadium First Gymnasium, in de Japanse hoofdstad. Onze Belgische speelster neemt deel in het enkelspel (klasse WH1), alsook in het dubbelspel (klasse WH1-WH2) aan de zijde van de Turkse Emine Seckin (klasse WH2).

Ik voel mij heel fit. De trainingen ter plaatse zijn heel vlot verlopen”, aldus ‘Kiki’. Ik heb het gevoel heel veel vooruitgang te hebben geboekt op tactisch en mentaal vlak en sterker te zijn dan vroeger, vooral dankzij heel goede stages in België, maar ook in Azië”, vertelt ze ons, ondanks een toch wel moeilijke voorbereiding voor dit WK: “Ik heb niet kunnen deelnemen aan het laatste tornooi in Thailand door een coronabesmetting, wat heel spijtig was, want ik zou er kunnen gespeeld hebben tegen 2 tegenstanders waar ik ook nu op dit WK tegen uitkom. Daarenboven was het op de andere wedstrijden, door een aanpassing in de regelgeving van de internationale federatie, niet altijd makkelijk om te spelen tegen speelsters uit mijn eigen klasse, wat niet ideaal was. Desondanks heb ik er vertrouwen in dankzij de stages die mij de mogelijkheid hebben geboden vooruitgang te boeken”.

In het enkeltornooi is Man-Kei To ingedeeld in poule C, samen met de Egyptische Abdellatif, de Israëlische Gorodetzky en de Zuid-Koreaanse Kwon. “De tegenstandster die ik het minst goed ken, is de Zuid-Koreaanse, die bekend staat voor haar snelheid. De Egyptische, waartegen ik zal starten, heeft de laatste tijd veel vooruitgang geboekt, maar ik denk wel kans te maken. De sterkste tegenstandster in mijn poule is de Israëlische Gorodetzky. In het verleden waren onze ontmoetingen steeds heel nipt, dus dit zal zeker een interessante wedstrijd worden”, analyseert ‘Kiki’ voor ons, zelf hopend zo ver mogelijk te geraken op dit WK

Opgelet: Er is een tijdsverschil van 8u00 tussen België en Tokio. Als het in België bvb. 9u00 is, is het in Tokio 17u00.

Je kan Man-Kei To volgen via de livestream (onderstaande link). Rolstoelspelers komen uit op court 1, 3, 5 en 6.

Programma & resultaten van Man-Kei (lokale tijd):

Dinsdag 01/11

  • Singles (Round 1, group C) : Man-Kei TO vs Shaimaa Samy ABDELLATIF (EGY) - 21/10-21/10
  • Doubles (Round 1, group B) : Man-Kei TO & Emine SECKIN vs Shaimaa Samy ABDELLATIF (EGY) & Sharon JONES-BARNES (ENG) - 21/7-21/3

Woensdag 02/11

  • Singles (Round 2, group C) : Man-Kei TO vs Nina GORODETZKY (ISR) - 21/4-21/18

Donderdag 03/11

  • Doubles (groupe B) : Man-Kei TO & Emine SECKIN vs Jung Gyeoul [2] (KOR) & Kwon Hyunah (KOR) - 21/13-21/18
  • Singles (groupe C) : Man-Kei TO vs Kwon Hyunah (KOR) - 18/21-21/18-21/23

Vrijdag 04/11

  • Singles (QF) : Man-Kei TO vs Cynthia MATEZ (SWI) - 21/23-21/10-18/21

Zaterdag 05/11

  •  Doubles (SF) : Man-Kei TO & Emine SECKIN vs Cythia MATHEZ & Ilaria RENGGLI (SUI) - 3:30 pm