Dag 9 - Wielrennen (wegrit)

Gepost op 15 Sep. 2016

De hanbikers reden vandaag alledrie een erg sterke wedstrijd op het vlakke parcours in Pontal. Helaas leverde dat telkens net geen medaille op. 

Na de Amerikaan Groulx en de Italiaan Mazzone, beiden ongenaakbaar, werd het een bikkelharde strijd om plaats drie. Christophe Hindricq maakte deel uit van de eerste achtervolgende groep. Met z'n vieren gingen ze naar de streep, waar de de krachtige Fankhauser duidelijk over de meest explosieve armen beschikte. Die won de sprint. 

Christophe kwam als eerste de bocht uit op 250 meter van de finish. "Ik wou echt op kop beginnen want ik was bang om ingesloten te geraken. Daardoor heb ik mij ook kwetsbaar opgesteld. Dat was een tactische fout", zei Christophe enkele minuten na zijn aankomst. "Ik voelde me sterk, er was ruimte om iets te proberen ook al lag het parcours mij niet echt."In afwachting van de wedstrijden in de namiddag spraken we met coach Hélène Vander Massen. Die is optimistisch over de team relay: "De drie kerels zijn in bloedvorm. Het is echt mogelijk om daar iets te bereiken. De Italianen en Amerikanen zijn ongenaakbaar, maar voor brons is alles mogelijk."

De wedstrijd van Jonas Van de Steene bleef erg lang gesloten. Op het einde namen twee handbikers wat afstand en Jonas probeerde de kloof te dichten. Dat lukte hem niet niet. In de sprint kwamen er nog twee concurrenten over hem. Jonas eindigde zo vijfde. "Ik had geen kracht meer over", zei Jonas na de finish. "Na de tijdrit was ik teleurgesteld met die plaats, maar ik twijfelde niet over mijn conditie. Vandaag ben ik er opnieuw vol voor gegaan, maar niemand brak. Dit zijn de Spelen, hé, geen kermiskoersje in Zaffelare." 

Tot slot was er ook de H3-wedstrijd van Jean-François Deberg. Deberg reed een beresterke wedstrijd, maar raakte in de laatste bocht wat ingesloten. Hij eindigt uiteindelijk vierde. "Met die plaats ben je altijd wat ongoocheld. Ik was dicht bij een medaille, maar het was net niet. Er was erg weinig plaats in de sprint en ik zat iets te ver voor de laatste bocht", zegt hij.

De krachtige handbikers reden alledrie dus een erg goede wedstrijd en waren dicht bij de medailles. Het geeft hen goede hoop voor morgen. Dan rijden ze met drie de team relay en gaan ze meedoen voor een medaille. Jonas: "Het kan, maar het zit allemaal dicht bij elkaar."