Dag 5 - Wielrennen (piste)

Gepost op 11 Sep. 2016

Het tandemduo Griet Hoet (B) en Anneleen Monsieur nam zondag deel aan de kwalificaties van de 3 kilometer individuele achtervolging in de Olympic Velodrome. 

Na een matige start nestelden de Belgen zich eerst in zevende positie. Maar de dames deelden goed in. Ze reden constant en zaten in een uitstekend ritme. Het duo schoof ronde per ronde op en dat was ook zichtbaar in het klassement. Griet en Anneleen reden tegen een tandem uit Nieuw-Zeeland, die op weg waren naar de eerste tijd. De Belgen hielden goed vol tot het einde en plaatsten de derde tijd op dat moment, synoniem voor een plaats in de finale. Ze plaatsten een tijd van 3:40.770 en reden aan een gemiddelde van 48,919 km/u. 

In de volgende wedstrijd tekenden Turnham en Milaki voor een paralympisch record: 3:27.460. De Japanners doken toen ook onder de tijd van de Belgen, waardoor ze op dat moment uit de top vier vlogen van het voorlopig klassement. Uiteindelijk werden ze zevende.

Coach Remko Meeusen bracht ons de reactie van het duo, dat bijzonder tevreden was. "De start was veel beter dan op de kilometer. We reden erg goed en realiseerden een persoonlijke besttijd. Geweldig!."