D-500 tot de Paralympische Spelen van Parijs 2024!

Gepost op 16 Apr. 2023

Zondag 16 april geldt als symbolische datum waarop we exact 500 dagen verwijderd zijn van de opening van de Paralympische Spelen van Parijs 2024. De lichtstad vormt het decor van 28 augustus tot 8 september. Hoewel de meeste atleten van Paralympic Team Belgium reeds de kans hebben gehad om de Franse hoofdstad te bezoeken, hebben ze nu allen als doel een deelnameticket voor de Spelen te verzilveren.

Deze zomer worden er veel grote kampioenschappen gehouden in verschillende disciplines. De atleten van Paralympic Team Belgium zullen er alvast geen figurantenrol gaan spelen, want in de winter werd geprofiteerd om de techniek en fysieke conditie te optimaliseren. De doelstellingen zijn eenvoudig: een zo goed mogelijk resultaat neerzetten om die stap te zetten richting de Spelen. Enerzijds gaat het door zich te verzekeren van quotumplaatsen voor België of anderzijds door op te klimmen in de paralympisch ranking.

Het Belgian Paralympic Committee heeft samen met de Ligue Handisport Francophone en G-sport Vlaanderen zijn selectiecriteria voor Parijs 2024 bekendgemaakt.

Stad van de liefde? Hoofdstad van Frankrijk? Slechte stemming? Waarschijnlijk één van de beste reizen van hun leven! Wat betekent Parijs voor de atleten? Ontdek het in deze video:

Beleef de paralympische sfeer

Wens je een editie van de Spelen van nabij mee te maken en in Parijs te komen supporteren voor Paralympic Team Belgium? De ticketverkoop voor de Paralympische Spelen zal naar verwachting in het najaar van 2023 van start gaan. Als er tegen die periode nog geen officiële datum bekend is, aarzel dan niet om regelmatig onze website te raadplegen of ons te volgen op de sociale media om de laatste info’s te lezen over de ticketverkoop.

Natuurlijk rekenen we erop dat u in groten getale afzakt, hard supportert en de ervaring van de Spelen samen met onze atleten beleeft.

En als u graag de Spelen van achter de schermen wilt meemaken en aan het succes van het evenement wenst bij te dragen, kan u surfen naar het sollicitatieplatform van het organisatiecomité voor de Olympische en Paralympische Spelen van Parijs 2024. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden tot 3 mei 2023.