CPEDI*** te Waregem – Drie op drie voor Michèle George, België eindigt 5e in de teamwedstrijd

Gepost op 26 Apr. 2016

De club Quadrille organiseerde dit weekend haar traditionele CPEDI*** in Waregem. Een hoogstaande competitie van para-dressuur waar 18 landen op de afspraak waren. De 7 aanwezige Belgen trotseerden de moeilijke weersomstandigheden om het beste van zichzelf te geven tijdens deze driedaagse. Michèle George nam voor de eerste keer deel aan een internationale competitie met haar nieuw paard: Kingsley Lucky Dance.

De regerend wereldkampioene heeft nog maar is haar superioriteit bewezen in graad IV. De eerste dag van het tornooi greep ze meteen de eerst plaats in de Team Test met een score van 74,286%. Ondanks een zenuwachtig paard was ze ook op zaterdag de sterkste. Ze liet een uitslag optekenen van 73,238% in de Individual Test. Op zondag stond de Freestyle geprogrammeerd, waar hagel, regen en lage temperaturen de spelbreker waren, desalniettemin kon dat haar vastberadenheid niet verdringen om te schitteren. Zo beëindigde Michéle George haar weekend door een derde maal te winnen, ditmaal een notatie van 77,950%. 

De tweevoudige paralympische medaillewinnares heeft afgelopen weekend haar regelmatigheid laten zien aan het publiek. Het nieuwe gevormde duo met Kingsley Lucky Dance lijkt wonderlijk te functioneren. Dit laat het beste vermoeden op minder dan 150 dagen van de Spelen in Rio.

De overige Belgische ruiters zetten ook knappe prestaties neer. Barbara Minneci en haar merrie eindigden 4e op de drie proeven!

Tenslotte de Belgische ploeg die samengesteld is uit Eveline Van Looveren, José Lorquet, Barbara Minneci en Ciska Vermeulen behaalden een 5e plaats in de ranking voor ploegen. De Britten overklasten de competitie met een totaal van 445,771%, gevolgd door de Nederlanders (422.531%) en de Noren vervolledigen het podium.

Klik hier voor de resultaten.