Boccia – Onze Belgische bocciaspelers schitteren in de Sant Cugat Continental Open 2017

Gepost op 20 Apr. 2017

Onze Belgische atleten namen in Sant Cugat deel aan hun eerste internationale toernooi sinds de Spelen in Rio 2016. Een zeer sterke competitiehervatting die meteen twee gouden medailles oplevert: één als Pair (klasse BC3) en de andere in de individuele competitie (klasse BC2)!

Vier Belgische spelers (Parantee-Psylos) Pieter Cilissen (klasse BC3), Kenneth Verwimp (klasse BC3), Julie Lamberechts (klasse BC3) en Francis Rombouts (klasse BC2)  waren afgelopen week van de partij op de European Regional Open Boccia in Spanje van 9 tot 16 april.

Het harde werk van de afgelopen maanden en de positieve sfeer in de groep hebben hun vruchten afgeworpen. Aan het toernooi nam het nationaal pair BC3 deel met het trio Pieter Cilissen, Julie Lamberechts en Kenneth Verwimp. De groepsfase doorstonden ze met vlag en wimpel. Als groepswinnaar beet België de spits af en won de halve finale met 4-2 van Spanje. Rusland werd hun volgende tegenstander. Het Pair BC3 speelde in de finale een erg sterke wedstrijd en pakte het goud door Rusland met 6-4 te verslagen. 

De drie BC3-spelers speelden ook elk hun individueel toernooi. Julie Lamberechts uit Lokeren werd uitgeschakeld in de groepsfase. Pieter Cilissen uit Sint-Pieters-Woluwe en Kenneth Verwimp uit Westerlo eindigden beiden hun individuele toernooi in de kwartfinales. Ondanks een zeer overtuigend spelniveau moesten ze beiden het hoofd buigen voor de sterke tegenstand.

Francis Rombouts (klasse BC2) maakte in Spanje zijn comeback op het internationale toneel na tien jaar afwezigheid. Ongeslagen tijdens de groepsfase versloeg hij de Spanjaard Benito Sanchez in de kwartfinale (4-3). Onze landgenoot versloeg ook zijn meest gevreesde tegenstander Bernd Meints (World 19e) in de halve finale met 4-2. In de finale veegde onze landgenoot letterlijk de Russische Georgii Lakerbaia (92ste wereldwijd) weg en veroverde zo oververdiend het goud.