Belgische ruiters hervatten competitie op Belgische bodem

Gepost op 27 Apr. 2021

Van 23 tot 25 april was Waregem het strijdtoneel voor de prestigieuze CPEDI***, een internationale para-equestrian competitie georganiseerd door de club Quadrille. Een ideale gelegenheid voor de ruiters van Paralympic Team Belgium om terug in het zadel te kruipen voor de eerste wedstrijd in lange tijd. Michèle George, regerend Paralympisch kampioene, maakte haar favorietenrol meer dan waar en ook het Belgisch team eindigde op een mooie 3e plaats in de Nation Cup.

Met de Paralympische Spelen in zicht, waren alle aanwezige ruiters erop gebrand zo goed mogelijk te presteren en de nodige punten te sprokkelen met een eventuele selectie voor Tokyo 2020 in het achterhoofd. Het Belgische team is reeds geplaatst, maar de finale selectie zal pas gebeuren in de loop van de maand juli.

In Graad III hebben Barbara Minneci en haar paard Stuart een 3e plaats behaald in de twee disciplines (Individual Test, 70,912%, et Freestyle, 73,760%), dit ondanks een, volgens de ruiter zelf, ietwat mindere prestatie op de Freestyle. Daarnaast behaalde de jonge César Denis met zijn paard Destiny, tijdens zijn nog maar eerste internationale wedstrijd, een 9e plaats op de Individual Test (62,441%) en een 8e plaats op de Freestyle (64,554%).

Manon Claeys, die met haar paard San Dior uitkomt in Graad IV, behaalde een 4e plaats op de Individual Test (71,634%), op enkele honderdsten van het podium, en een 5e plaats op de Freestyle (71,735%).

In Graad V tot slot, kaapte Michèle George met haar paard Best of 8 een prachtige 1e plaats weg op de Individual Test (75,000%) en op de Freestyle (79,255%). Ciska Vermeulen eindigde met haar Individual Test aan de voet van het podium (4e met Imagine Coolhorses (69,571%) et 5e met Rhomeo (69,238%)). Een dag later eindigt ze ook op de Freestyle 5e met haar paard Coolhorses (71,750%). Een 9e plaats (Individual Test (66,452%)) en 8e plaats (Freestyle (66,225%)) waren weggelegd voor Ulricke Dekeyzer en Leopold.

In de laatste rechte lijn naar Tokyo 2020 was ook de prestatie van het Belgische team heel goed nieuws! Barbara Minneci (III), Manon Claeys (IV), Ciska Vermeulen (V) en Michèle George (V) eindigen namelijk mooi 3e in de Nations Cup op hun eerste gezamenlijke wedstrijd sinds lange tijd.

Vanwege de huidige situatie vond het evenement helaas plaats achter gesloten deuren en was de deelnemerslijst iets korter dan voorgaande jaren. Het algemeen niveau bleef echter hoog, met mooie prestaties voor een competitiehervatting. De aanwezige atleten van Paralympic Team Belgium hebben alvast een goede vorm laten zien met mooie prestaties gedurende het hele weekend.

Ontdek de volledige resultaten hier