Belangrijke selectiedata Paralympic Team Belgium

Gepost op 13 Apr. 2016

Eens het aantal slots voor ons land in een bepaalde sport gekend is en na het afsluiten van het selectieproces (zie selectiecriteria), bepaalt de Selectiecommissie van BPC welke atleten uiteindelijk aan de selectie van het Belgian Paralympic Team worden toegevoegd. 

De Raad van Bestuur van BPC heeft echter het laatste woord. Op de hieronder aangegeven data (steeds onder voorbehoud) zal de Raad van Bestuur samenkomen en nieuwe namen kunnen bekendmaken voor Rio.

Een overzicht van de 8 sporten (piste- en wegwielrennen vormen samen één selectie) waarin ons land alvast met zekerheid vertegenwoordigd zal zijn : 

Tafeltennis : reeds gekend

Het tafeltennis is de eerste sport waarin ons land officieel namen kon bekend maken. Florian Van Acker, Laurens Devos, Marc Ledoux en Mathieu Loicq (wild card) behoren reeds officieel tot de selectie.

Tennis, wielrennen, zwemmen : 9 juni

In haar zitting van 9 juni 2016 zal de Raad van Bestuur van BPC zich beraadslagen over de voorstellen tot selectie van de Selectiecommissie in deze drie sporten. 

Boccia : 5 juli

Het pair BC3 boccia is zeker van een plaats in Rio dankzij haar Europese titel. De Raad van Bestuur zal na haar zitting van 5 juli de drie namen, die ons land zullen vertegenwoordigen, kunnen aankondigen.

Atletiek, para-equestrian : 4 augustus

Pas begin augustus zal de Raad van Bestuur een officiële uitspraak kunnen doen over de selecties in deze twee sporten.