Anne d’Ieteren krijgt de Orde van Verdienste, terwijl Jean-Michel Saive, Pierre-Olivier Beckers opvolgt.

Gepost op 10 Sep. 2021

Vrijdag 10 september zullen we blijven herinneren als een keerpunt voor de Olympische Beweging in ons land. Na maar liefst 4 mandaten, geeft Pierre-Olivier Beckers de fakkel door aan een nieuwe voorzitter: Jean-Michel Saive. Voor de Algemene Vergadering van het BOIC was dit eveneens de gelegenheid om onze voorzitster Anne d’Ieteren te huldigen.

Er wordt een bladzijde omgeslagen bij het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité, want na 17 jaar als voorzitter van de Olympische Beweging in ons land, neemt Pierre-Olivier Beckers afscheid tijdens de Algemene Vergadering die plaatsvond op vrijdag 10 september. Het is op zijn initiatief dat er werkgroepen werden opgericht om bruggen te bouwen tussen enerzijds de Olympische en anderzijds de Paralympische Beweging in België. Er bestaat geen enkele twijfel dat deze werkgroepen zich zullen blijven inzetten om de banden tussen beide Bewegingen te versterken in de toekomst. Namens het Belgian Paralympic Committee wensen wij hem het allerbeste en kijken we ernaar uit om met hem te blijven samenwerken in zijn rol binnen het IOC en de Olympische en Paralympische Spelen van Paris 2024.

Het Belgian Paralympic Committee wenst uiteraard ook Jean-Michel Saive te feliciteren, die onmiddellijk in functie zal treden. Tijdens zijn campagne verklaarde hij een groot belang te hechten aan de toenadering tussen het BOIC/BPC. Wij verheugen ons op de samenwerking en zijn ervan overtuigd dat we de reeds begonnen inspanningen van de voorbije maanden, zullen voortzetten, zodat de samenwerking tussen beide Bewegingen nog sterker zal worden.

Onderscheiding van Anne d’Ieteren met de Orde van Verdienste

Tijdens deze Algemene Vergadering werd ook Anne d’Ieteren, voorzitster van het Belgian Paralympic Committee, in de bloemetjes gezet. Als laureate vorig jaar, moest ze echter even geduld hebben om haar prijs in ontvangst te mogen nemen. De Orde van Verdienste, uitgereikt sinds 2013, wordt elk jaar toegekend aan een persoon die zich in ons land bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de Olympische Beweging. Onze voorzitster is de 3e vrouwelijke laureate van deze prijs.

Na een rijkgevulde carrière op het hoogste niveau als dressuurruiter, heeft Anne d’Ieteren verschillende functies bekleed binnen het BOIC. Ze heeft eveneens een sleutelrol gespeeld in de ontwikkeling van para-dressuur in ons land. De meest recente Paralympische Spelen van Tokyo, waar België 4 medailles behaalde in deze discipline, bewijzen hoezeer België nu deel uitmaakt van de wereldtop.

Proficiat Anne!