Andrew Parsons nieuwe voorzitter van IPC, Anne d’Ieteren niet bij de 10

Gepost op 08 Sep. 2017

Op dit moment rondt het International Paralympic Committee haar 18e Algemene Vergadering af in Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten). Vandaag werd de Braziliaan Andrew Parsons verkozen als opvolger van IPC-voorzitter Sir Philip Craven, terwijl ook een nieuwe Raad van Bestuur werd verkozen, zonder plaats voor BPC-voorzitter Anne d’Ieteren.

Nadat de kandidaten afgelopen woensdag hun kandidatuur voor de verschillende zitjes in de IPC Governing Board hadden voorgesteld aan de ruim 330 vertegenwoordigers van de wereldwijde Paralympische beweging, was het vandaag tijd om te stemmen.

Eerst werd een opvolger gekozen voor Sir Philip Craven, die sinds 2001 aan het roer stond van het IPC en deze organisatie uitbouwde tot één van de belangrijkste ter wereld.
De Braziliaan Andrew Parsons, vice-voorzitter tijdens de laatste Paralympiade, wordt de nieuwe IPC-voorzitter voor de periode 2017-2021. Hij haalde het na de eerste stemronde met absolute meerderheid van zijn drie concurrenten Haidi Zhang (China), John Petersson (Denemarken) en Patrick Jarvis (Canada).

Duane Kale (Nieuw-Zeeland) kreeg de rol van vice-voorzitter toebedeeld. Hij kreeg 2 stemmen meer dan de Europeaan Petersson.

Meer info over deze verkiezingen, met quotes van onder meer Andrew Parsons, Duane Kale en Sir Philip Craven hier…

Deze namiddag stonden de verkiezingen voor de ‘Members at Large’ gepland. Van de 21 kandidaten konden slechts 10 het team van voorzitter Parsons  vervoegen. BPC-voorzitter Anne d’Ieteren werd helaas niet verkozen.