LIVE DAY 1 - Tafeltennissers komen als eerste in actie voor België

Gepost op 25 Aug. 2021

De tafeltennissers waren de eerste atleten van Paralympic Team Belgium die in actie kwamen op Tokyo 2020. Laurens Devos en Florian Van Acker wonnen hun eerste wedstrijd. Bart Brands verloor tegen de nummer twee van de wereld.

De eerste competitiedag op de Paralympische Spelen was er eentje voor onze tafeltennissers. 'S morgens kwam Laurens Devos als eerste in actie in de klasse 9. Hij won zijn wedstrijd tegen de Amerikaan Leibovitz erg vlot met 3-0 (5-11/2-11/9-11). Toch was hij naar eigen zeggen nerveus en onder de indruk van het stadion voor de wedstrijd. "Dit is een land die tafeltennis ademt", zegt hij. "In de eerste set moest ik even mijn spel zoeken, maar vanaf de tweede ging het vlotter."

Daarna was het de beurt aan Bart Brands. Bart komt uit in de klasse 5 voor rolstoelspelers. Hij trof met Ming Chih Cheng de nummer twee van de wereld uit Chinese Tapei. Bart weerde zich goed, maar zijn tegenstander was sterker. Het hoogtepunt was de spannende derde set, die Bart naar zicht toetrok. Hij verloor uiteindelijk met 1-3 (4-11/3-11/14-12/8-11).

Tot slot kwam ook Florian Van Acker in actie tegen de Venezolaan Berreto. Van Acker won in drie sets (7-11/8-11/9-11), maar was niet tevreden over zijn spel. "Ik haalde nog geen tien procent van mijn niveau. De luchtvochtigheid maakt hij mij moeilijk."

Donderdag komen de drie tafeltennissers opnieuw in actie voor hun tweede en laatste poulewedstrijd.

Copyright foto's BELGAIMAGE.

LIVEFEED

18u38

Florian is ondanks zijn 3-0 overwinning niet tevreden over het gebrachte spel: "Ik haalde nog geen 10 procent van mijn niveau. De luchtvochtigheid is hier heel hoog, wat mijn effectballen beïnvloedt."

11u19

De derde set haalt Florian binnen met 11-9. Van Acker wint vlot zijn eerste poulewedstrijd tegen de Venezolaan.

11u12

Ook de tweede set is voor onze landgenoot. Florian haalt het met 11-8 van Barreto.

11u04

Florian is goed begonnen: de Langemarkenaar trekt de eerste set vlot naar zich toe met 11-7.

11u00

De warm-up is afgelopen. Florian is klaar voor zijn eerste wedstrijd in Tokyo tegen de Venezuelaan Denisos Martinez Barreto.

6u15

De kop is eraf voor Bart en dat gaat gepaard met heel wat ontlading: "Ik was heel nerveus vanmorgen en na zo'n match ben ik altijd emotioneel. Het is indrukwekkend om hier te mogen Spelen, op het allerhoogste niveau. Ik ben vrij tevreden over mijn match. Morgen ga ik er opnieuw voor."

6u05

Bart Brands heeft zijn eerste poulewedstrijd verloren. Cheng bouwde een stevige voorsprong uit in de vierde set. Heel even leek Bart nog terug te komen, maar Cheng maakte het af. Eindscore: 1-3 (4-11 / 3-11 /14-12 / 8-11).

5u56

Kanteling! Bart Brands kreeg drie setballen, maar zijn tegenstander werkt ze allemaal weg. Daarna volgden twee matchballen voor Cheng, maar Bart hield af. Zijn volgende setbal was raak: 14-12.

5u52

De derde set is spannender. Bart knokt zich in de match. Het staat momenteel 6-6. Kantelt de wedstrijd?

5u45

Bart heeft het moeilijk om in de wedstrijd te komen. Zijn eerste twee sets verloor hij met 4-11 en 3-11. 5u20 Bart Brands (ITTF 13) is klaar voor zijn wedstrijd in de klasse 5 tegen de nummer twee van de wereld Cheng uit Chinese Tapei, een zware tegenstander.

3u30

Laurens was opgelucht in de mixed zone: "Ik had toch meer zenuwen dan in Rio. Het is de eerste match, en dat in een indrukwekkend stadion. Bovendien zijn we in een land dat tafeltennis ademt", zegt Laurens. "De eerste set moest ik wennen, maar in de tweede set vond ik mijn ritme."

3u02

Laurens wint tegen de Amerikaan Tahl Leibovitz. 11/5 - 11/2 - 11/9. Volgende match: Bart Brandts tegen Ming Chih Cheng (TPE) om 12u20.

2u55

Laurens haalt het ook in de tweede set vlot van zijn Amerikaanse tegenstander: 2-11.