Zwemmen - Para Swimming World Series Glasgow

Gepost op 02 mei. 2019

De zwemmer Aymeric Parmentier (S14, verstandelijke handicap) trad aan in de Para Swimming World Series die vorige week in Glasgow (Schotland) plaatsvonden.

Op deze hoogstaande competitie namen de atleten deel aan "mixed classes" proeven waarin de verschillende klassen van handicap vertegenwoordigd waren.  Het klassement gebeurde op basis van punten die toelaten een verschillend coëfficiënt toe te passen volgens de klasse van handicap.

Aymeric Parmentier nam deel aan 5 proeven en behaalde 4 keer de finale. Zijn huidige goede vorm werd bevestigd op de finale van de 200m vrije slag waar hij zijn persoonlijk record (02:12.62) verbeterde.
In zijn favoriete discipline, de 100m schoolslag, eindigde hij op een zeer goede 11e plaats op 113 deelnemers in alle categorieën van handicap.

Meerdere Belgische atleten zonder topsportstatuut namen eveneens deel in Glasgow : Sam De Visser, Jarno Thierens, Hannelore Vens en Stefia Vandenhoven. Zij waren er om ervaring op te doen en toonden er hun potentieel . Er werden talrijke persoonlijke records verbroken.