ZIMMO NIEUWE GOUDEN PARTNER VAN PARALYMPIC TEAM BELGIUM

Gepost op 05 Feb. 2024

Leuven, 5 februari 2023 – Het vastgoedplatform Zimmo maakt vandaag bekend dat het Gouden partner wordt van het Belgian Paralympic Committee en zijn leden G-sport Vlaanderen en Ligue Handisport Francophone. Met de sponsoring ondersteunt Zimmo zowel breedtesporters met een beperking, als topatleten en beloftevolle jongeren in Vlaanderen en Wallonië. Het partnership onderstreept een gezamenlijke inzet voor een inclusieve samenleving met gelijke kansen voor iedereen.

Het vastgoedplatform Zimmo gaat dit jaar de rol van Gouden partner van het Belgian Paralympic Committee (BPC) en haar twee leden, G-sport Vlaanderen en Ligue Handisport Francophone vervullen. Daarmee zetten de organisaties de laatste rechte lijn in naar de Paralympische Spelen die zullen plaatsvinden van 28 augustus tot 8 september in Parijs. De sponsoring komt er niet toevallig, want zowel Zimmo als het BPC delen een aantal gemeenschappelijke waarden die de samenwerking hebben geïnspireerd.

Met de sponsoring neemt Zimmo zijn maatschappelijke rol op, het bedrijf wil elke persoon met een beperking, psychische kwetsbaarheid of chronische aandoening via sport ondersteunen en motiveren. Het verlagen van drempels zit in het DNA van Zimmo. We zochten al langer een sterke partner die dezelfde missie deelt en die er samen met ons de schouders onder wil zitten. Met het Belgian Paralympic Committee, G-sport Vlaanderen en Ligue Handisport Francophone hebben we drie organisaties gevonden die onze sleutelwaarden delen: een inclusieve samenleving, persoonlijke ontplooiing en verdraagzaamheid. Dankzij deze samenwerking kunnen we ze nu ook buiten de vastgoedmarkt uitdragen met sport als verbindende hoeksteen,” aldus Yves Vanderveken, Business Director bij Zimmo.

Een duurzaam partnerschap

Zimmo streeft ernaar een duurzame en toegewijde partner te zijn voor de Paralympische beweging. Naast de financiële ondersteuning, besteedt het bedrijf daarom bij de ontwikkeling van zijn website en app bijzondere aandacht aan het toegankelijk maken ervan voor personen met een beperking. De komende maanden zullen alle partijen dan ook samen kijken naar verdere verbeteringen die mogelijk zijn op dat vlak, maar ook aan het inclusiever maken van de vastgoedmarkt voor personen met een beperking.

“We hebben met Zimmo een sterke partner gevonden die onze waarden helemaal onderstreept. De toewijding van het team om inclusie te bevorderen, resoneert sterk met onze missie om de Paralympische beweging te versterken. Deze samenwerking opent dan ook nieuwe deuren en biedt ons de kans om onze atleten niet alleen de nodige middelen te bieden, maar ook om het bewustzijn en de zichtbaarheid van paralympische sporten te vergroten. Samen met Zimmo zetten we belangrijke stappen naar een samenleving waarin sport voor iedereen toegankelijk is”, zegt Marc Vergauwen, voorzitter van het Belgian Paralympic Committee.