WK Zwemmen - Twee nieuwe medailles voor Paralympic Team Belgium

Gepost op 07 Dec. 2017

De jonge zwemmers Céline Deleuze en Yannick Vandeput hebben zich deze nacht getoond op het WK Para Swimming in Mexico City. Yannick Vandeput (22 jaar) pakte het brons op de 100m rugslag, Ayemeric Parmentier (24 jaar) werd vierde op enkele tienden van een seconde. Op haar eerste WK-deelname won Céline Deleuze (18 jaar) het brons op de 400m vrije slag.

Op de voorlaatste dag van de competitie kwamen Yannick Vandeput en Ayemeric Parmentier als eerste in actie op de 100 meter rugslag in de klasse S14 (verstandelijke handicap). In de heats bewezen beide zwemmers dat ze meester zijn in dit onderdeel. Met respectievelijk de tweede (1:07.85) en de derde (1:08.27) plaats, kwalificeerden ze zich voor de finale die ‘s avonds gezwommen werd. Daarin pakte Yannick de derde plaats in 1:07.60, een seconde na de eerste. Ayemeric Parmentier werd vierde in 1:07.66.

Céline Deleuze neemt deel aan haar eerste wereldkampioenschap. In de directe finale van de 400 meter vrije slag, haar favoriete nummer, zwom ze naar een derde plaats in 6:33.30.

Op de 100 meter rugslag zwom Michelle Franssen in de S14-klasse naar een vierde plaats en tikte af op amper 0,36 seconden van zilver. Het was al de derde keer dat ze op plaats vier eindigde.

België behaalde intussen drie medailles op het WK, want vorige zaterdag won Aymeric Parmentier al brons op de 100m schoolslag (klasse S14).

De World Para Swimming Championships zouden normaal doorgaan in september. Ten gevolge van de aardbeving in Mexico werd het kampioenschap uitgesteld. Enkele landen haakten daardoor ook af.

Het einde is nabij: op de slotdag komen Michelle Franssen en Aymeric Parmentier nog in actie op de 100 meter vlinderslag, hun laatste nummer.