WK Tafeltennis - Dag 2: Vier Belgen overleven de poules

Gepost op 18 Oct. 2018

Met vier Belgen begint Paralympic Team Belgium aan de knock-outfase van het WK Para Table Tennis. Brands, Ledoux en Van Acker wonnen donderdag hun tweede poulematch, Devos deed dat al op woensdag. Despineux is uitgeschakeld.

Florian Van Acker was de eerste die in actie kwam op de tweede dag van het wereldkampioenschap. De huidige nummer één van de wereld won simpel met 3-0 van de Pool Chybinski. Florian boekte daarmee een twee op twee en ging als leider door naar de volgende ronde.

Daarna was het de beurt aan Marc Ledoux (klasse 8, ITTF 16)) en Bart Brands (klasse 5, ITTF 17). Winst was een must voor beide landgenoten wilden ze in het toernooi blijven. 
Marc begon sterk tegen de Pool Grudzien (ITTF 10), hij won de eerste set met 11-7, maar verloor de tweede. De Belg pakte dan weer set drie (11-7) en Grudzien de vierde (12-14). In de beslissende vijfde set trok de Belg aan het langste eind. Eindstand: 3-2.
Op hetzelfde moment knokte Bart Brands voor zijn plaats in de volgende ronde. En ook zijn wedstrijd draaide uit op een thriller. Onze landgenoot was op de afspraak tegen Yen-Hung Lin (TPE). Hij won meteen de eerste set met 11-9, moest de tweede aan Lin laten (8-11), maar de twee daaropvolgende spannende sets waren telkens weer voor Bart (13-11, 12-10). Brands plaatste zich zo met een 3-1 zege net als Marc Ledoux voor de volgende ronde.

Ben Despineux (ITTF 16) verloor zijn tweede partij tegen de Braziliaan Pereira Stroh (ITTF 11) met 0-3. Gisteren verloor hij ook zijn eerste match en dus is Ben uitgeschakeld.

Paralympic Team Belgium schrijft een mooi verhaal in de poulefase en gaat met vier atleten door naar de volgende ronde. Laurens Devos was gisteren namelijk al zeker na twee overwinningen. 

Het programma van de Belgen lees je hier op onze website en wordt vrijdagochtend aangevuld.