WK Para-cycling: Hordies pakt tweede Belgische medaille

Gepost op 13 Sep. 2019

De handbiker Maxime Hordies werd vandaag tweede in de tijdrit op het wereldkampioenschap Para-cycling in Emmen (Nederland). In de klasse H1 reed de 23-jarige atleet met paraplegie naar zijn eerste medaille op het allerhoogste niveau.
 
Op de derde dag van het wereldkampioenschap Para-cycling kwamen de driewielers en handbikers in actie. In dat laatste onderdeel pakte Maxime Hordies een zilveren medaille. De atleet uit Overijse, die in Emmen aan zijn tweede WK deelneemt, toonde de afgelopen maanden dat hij in een uitstekende vorm verkeerd met meerdere podiumplaatsen in de wereldbekerwedstrijden. Donderdag bevestigde hij zijn topvorm met een zilveren medaille in de klasse H1. Hordies reed 22:04.29 over de omloop van 10,4 kilometer.
 
Maxime Hordies : « Ik ben heel tevreden en gelukkig. Ik pluk nu de vrucht van een seizoen waarin ik hard werkte en bij deze wil ik dan ook iedereen bedanken die mij steunde en mij hielp om mijn niveau op te krikken. Mijn familie is hier, het is leuk om mijn geluk met hen te delen. »
 

De medaille van Hordies is de tweede voor Paralympic Team Belgium op dit WK, na de knappe zilveren plak van Ewoud Vromant (klasse 2) donderdag in de tijdrit bij de tweewielers.
Bij de andere Belgen die vrijdag in actie kwamen werd Jonas Van de Steene zesde in de klasse H4. Jean-François Deberg, wereldkampioen op de weg, werd dertiende tegen de klok in de klasse H3. Raphaël Blaise eindigde tiende in de klasse T2 voor driewielers. Christophe Hindricq (H2) had materiaalpech.
 
Op zaterdag en zondag staan de wegritten op het programma. De Belgen zullen nog vaak in actie komen.Raadpleeg hier het programma.