WK para-cycling – Jean-François Deberg op slecht één plaats van het podium

Gepost op 31 Aug. 2017

Jean-François Deberg zette vandaag de beste Belgische prestatie neer, hij eindigde op slecht 15 seconden van het podium, in de H3 tijdrit.

De Wereldkampioenschappen vinden plaats tot en met zondag in Pietermaritzburg in Zuid-Afrika. 232 atleten van uit de hele wereld nemen deel aan verschillende proeven. Onder deze atleten zijn er 9 Belgische parawielrenners (lees hier meer over hun programma).  

Vandaag, donderdag, werd het WK geopend met de tijdritten van de driewielers en de handbikes.

De para-wielrenner Raphaël Blaise kwam als eerste aan de start, in klasse T2 (driewieler). Na 15,5 km, kwam de wielrenner uit Malmedy over de lijn met een tijd van 32:11.33, goed voor een tiende plaats.

De handbiker Jonas Van de Steene (klasse H4), die vier bronzen medailles verzamelde tijdens de World Cups (twee in een tijdrit) ging snel van start, maar moest dan 30 seconden toegeven door dat hij zijn ketting verloor. Hij eindigde op een zesde plaats, in 40:22.77 (23.3km). 

"Ik voelde al snel dat ik te weinig power in mijn armen had en moest gas terugnemen. De wattages die ik moest draaien voor het podium kon ik niet doortrekken. Ik ben ontgoocheld, dit was een zware offday. De trainingen voor het WK waren veelbelovend en ik had een podiumplaats voor ogen”, zegt Jonas Van de Steene, die wel hoopvol blijft voor de wegrit en de teamaflossing. “Gelukkig is een offday geen ‘offweekend’. De trainingen voor het WK waren hoopvol. Morgen ga ik goed rusten en hopen op sterke armen voor zaterdag. Ik zie het volledig zitten.”

Jean-François Deberg (klasse H3), dit jaar ook erg in vorm, verzamelde eerder dit jaar tijdens de World Cups al twee medailles. Door een kettingprobleem verloor ook hij enkele seconden. Hij eindigde op een vierde plaats in 40:37.73 (23.3km), slechts 15 seconden van het podium.

Christophe Hindricq (klasse H2) nam geen risico’s in de tijdrit. Hij eindigde op een 8ste plaats, in 39:10.25 (15.5km). Hij spaart zijn krachten voor het handbike team relay van komende zondag.

Morgen (vrijdag), komen Diederick Schelfhout (klasse C3) en het vrouwelijke tandemduo Hoet-Monsieur aan de start van hun tijdrit.