WK Para-Cycling – Einde van de tijdritten, Hoet-Monsieur net naast het podium

Gepost op 01 Sep. 2017

Griet Hoet, begeleid door Anneleen Monsieur, en Diederick Schelfhout kwamen vandaag aan de start van hun tijdrit. Ze eindigden respectievelijk op de 4e en de 11e plaats.

Het WK Para-Cycling vindt plaats tot en met zondag in Pietermaritzburg in Zuid-Afrika. Gisteren was er een tijdrit voor de handbikes en de driewielers, vandaag stond de tijdrit voor de tandems en de wielrenners op het programma.

Diederick Schelfhout (klasse C3 hemiplegie) kwam heel sterk uit de startblokken. Na de eerste drie rondes stond onze landgenoot virtueel op de vierde plaats. De renner uit Erembodegem, goed voor brons tijdens de achtervolging op het WK baanwielrennen, slaagde er helaas niet in een goed tempo te bewaren in de laatste twee rondes. Hij eindigde uiteindelijk op een elfde plaats in 35:40.52 (23.3km).

Het vrouwelijke duo op de tandem, was vervolgens aan de beurt in de tijdrit deze namiddag. De rit bestond uit vier rondes, goed voor een totaal van 31km. De atleet van Parantee-Psylos Griet Hoet (klasse B, visuele beperking), begeleid door Anneleen Monsieur was van de partij. Het duo dat, in mei eerder dit jaar, brons behaalde tijdens de tijdrit op de World Cup van Oostende, bevestigde opnieuw haar goede vorm. Na twee rondes, stonden ze op een vierde plaats, op een vijftiental seconden van het podium. Het slot van de wedstrijd was enorm spannend, maar het duo slaagde er niet meer in om zich te verzekeren van een plaats op het podium. Eindtijd: 48:22.45.

Morgen gaan de wegritten voor de driewielers en handbikers van start. Voor de driewielers zullen Raphaël Blaise en Tim Celen (goud en brons dit jaar op deze disciplines tijdens de World Cups) de nationale kleuren verdedigen. Jonas Van de Steene (H4), Jean-François Deberg (H3) en Christophe HIndrics (H2) zijn de Belgische atleten op de handbikes. Jonas Van de Steene verzekerde zich eerder dit jaar al twee keer van een plaats op het podium tijdens de World Cups in deze discipline. Jean-François Deberg eindigde gisteren nog net naast het podium in de tijdrit en stond tijdens de World Cup van Maniagio op het podium van de wegrit.